Herkese selamlar.
Ankara'da yaşıyorum ve 2010 Ford Focus Titanium sahibiyim. Birkaç aydır sıfır araç almayı planlıyorum. Bugüne kadar aklımda Octavia ya da Golf almak vardı. Golfü kafamda eledikten sonra bügünden itibaren en dolusundan Octavia mı yoksa manuel de olsa orta seviye bir Superb mi sorusu belirdi. Bunun üzerine sizden fikir almak istedim.
İstediğim Octavia 1.4 Tsi 150HP DSG Style donanım ve üzerine birçok opsiyon almayı düşünüyordum. (Keyless go, cam tavan, 17 jant vs vs) Düşündüğüm opsiyonlarla birlikte Octavia yaklaşık 92-93 bin tl civarlarına gelecek. Bildiğiniz gibi Superb'in manuel 1.4Tsi 150Hp Style donanımı 91.150 TL fiyata sahip.
Superb almaya karar verirsem aklımda 2 seçenek var. Birincisi Style manuel olan araca birkaç opsiyon ekleyerek satın almak, ikincisi bu aracın Prestige donanım olanını alıp sıkı pazarlıkla makul bir seviye indirebilmek. Tabi burda sizin tecrübeleriniz gerekli bana. Prestige donanım istersem 105.150TL olan fiyattan ne kadar düşürebilirim? Siz Octavia mı Superb mi tavsiye edersiniz bu koşullarda?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Saygılar...