merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. 2015 octavia combi 1.6 tdi manuel aracım var martın sonunda aldım araç şimdi yağ değişim servisi 10 gün kaldı diye uyarı veriyo baktığımda araç 2015 mayısta üretilmiş yaklaşık 3 ay kullandım 5000 km de sizce bu uyarıyı dikkate almalı mıyım? yağını değiştirmeliyim 2 gün sonra uzun yola çıkıcam
sebahi kardeşim öncelikle foruma hoşgeldin sefa getirdin. tanışma bölümünde kendini tanıtmanı tavsiye ederiz.
daha önce hiç aracınız olmadımı. onlara her sene bakım yaptırmadınızmı. yağ değişim periyodu bizim ülkemiz için 1 yıl veya aracına modeline göre ortalama 15 bin km olduğu gibi bilgiler genelde herkesçe bilinir.
sizin yazdığınız tarihlerde bi karmaşa var 2015 üretimi, 3 ay kullandım, 5000 km de.
siz aracı ne zaman teslim aldınız. servis için bu önemli. ancak araç gezsin gezmesin kapının önünde yatsın kapitalist düzen sizi her sene yağ değişimine çağırır. servisle bi görüşün bence bu yağınızla uzun yolunuzu yapın gelin ve sonra değişim yapın. ancak bide şu var temiz yağ, temiz fitreler ile arcınız daha bi datlı olur yakıt ekonomisi bile yaparsınız.