Eğer dikkatli ve sakin sürücü iseniz hız sabitleyicinin tüketimi azalttığını düşünmüyorum. Şu bakımdan; mesela hız sabitleyiciyi 120'ye aldınız ve yokuş aşağı iniyorsunuz araç 120'ye kadar hızı artırıp daha sonra frenleme yapıyor. Ancak aynı şekilde siz sürüyor iseniz yokuş aşağı hızlanacağını bildiğiniz için ayağınızı gazdan çekiyorsunuz ve tüketimi düşürebiliyorsunuz.
Yokuşta da 120'ye aldınız diyelim aracı zorluyor, ve yüksek devirde gidiyor.
Ama yine de kimine göre büyük rahatlık, inanılmaz değerler de oynamıyor sonuç olarak
Bende siz gibi düşünüyorum..
Maslak - Bayrampaşa istikameti gidiyorum.
Kağıthane tarafında mesela hafif rampa vardır araçlar tatlı bayılır.
Şimdi TT Arena önünden hız sabitleyici açık ile gidersem hafif rampa iniyor tüketim tabi ki biraz düşük oluyor. Ama rampaya geldikçe aracı aynı hızda tutmak için vites küçültüyor, devir yükseltiyor bence daha fazla yakıyor.
Bu durumu bildiğim için yokuş aşağı inerken 100-120 ile salıyorum arabayı ayağımı gazdan çekiyorum ve tüketim 0lt ' a düşüyor. Rampaya yakın yine gazımı veriyorum. Hem rahat çıkmış oluyorum. Hemde daha az yaktığımı düşünüyorum.
Hafif inişli - çıkışlı yollarda hız sabitleyicisinin bir faydası belkim olabilir.
Benim kullanım amacım, radar vs dolayı sabit hızda gitmek istiyorum. Veya uzun süre sabit gidiyorsam ayağım ağrıyor o yüzden sabitliyorum.