Arkadaşlar eski Golf 6 aracımda da, sonradan aldığım mk3 Leon aracımdada bu kapı gıcırtıları vardı... anlattıklarınızı okuyorum ve şunu net söyliyim, bu sorun C segmenti ve altındaki tüm VAG grubu araçlarında var... sadece eşimin şirket aracında (2015 Polo tdi dsg) henüz duymadım.
Çözüm için çok uğraştım. Tek tarafı tekstil gibi olan bantlardanda kullandım lakin onlarda tam yapışmıyor ve sökülüyordu... özellikle mk3 leon da bu sesten bezmiştim. En etkili çözüm arkadaşların paylaştığı würth lastik bakım spreyidir... silikon sprey değildir.... bu sprey ile durum idare edilir... hatırlıyorum o zamanları..ah ahh..az lanet etmemiştim...şimdi Octavia alma arifesindeyim... açıkçası bir duraksadım ...
D sehmenti modellerinde genellikle çift taraflı kauçuk bant kullanıyor VAG grubu ... bunlarda sorun olmuyor diye tahmin ediyorum... diğer markalarda bu tip bir sorun yaşamadım m ... hatta mk3 leonum varken, 2009 model şirket aracım olan Toyota Corolla daha az kapı gıcırtısı ve hatta trim sesine sahip diyordum ....vay beeee.. anılar depreşti