Geçen gün işyeri çıkışı araca bindiğimde telefonun araca bağlanmadığını farkettim. Biraz kurcalayınca aracın telefon bluetooth menüsüne hiç girmediğini gördüm. Aracı stop ettim, kapıları açtım kapattım, kilitledim, 2 dakika bekledim tekrar çalıştırdım ama bir değişiklik olmadı.
Ertesi gün servise gitme düşüncesiyle eve geldim. Boleroda çıkan "Telefon Mevcut Değil" ve Maxi Dot ekranda çıkan "Telefon Şu Anda Mevcut Değil" açıklamalarını araştırınca bunun aracın Bluetooth sistemiyle ilgili bir arıza olduğunu ve servise gitmek gerektiğini okudum ve canım sıkıldı. Gece yatmadan önce tekrar araca gittiğimde ise durumun düzeldiğini farkettim ve servise gitmedim.
Sorunu yaşadığımda çözüm ararken bir gün öncesinde takmış olduğum USB belleğin etkisi olmuşmudur diye düşündüm. Çıkardığımda problem çözülmedi ama 2 dakika öncesinde araca binmiş olmama rağmen usb bellek neredeyse elde tutulmayacak kadar çok ısınmıştı. Usb portun Bluetooth vericiye yakın olmasından dolayı acaba sıcaklık tetiklemiş midir diye de düşündüm.
Şimdi usb porta bir şey takmaya çekinir durumdayım. Sizlerde de benzer problem veya aşırı ısınma sorunu oluyor mu acaba?