Merhaba, yaptığınız araştırmanın aynısını çok kısa bir süre önce ben de yaptım. 1.2 TSI 90 Hp Fabia Style'da karar kılıp, 1 temmuzda aracımı teslim aldım.
Öncelikle şunu söyliyeyim, imkanınız varsa mutlaka Style versiyonu alın derim. Ambition ile arasında fiyat olarak az, ancak donanımsal olarak çok fazla fark var. Otomatik klima ve arka disk frenler bile, sonradan ekletmeye kalksanız o aradaki farktan daha fazla tutuyor mesela.
Diğer araçların hiçbirini de kötülemek istemem, ancak şunu söyliyebilirim ki TSI motorun farkı çok fazla. Sadece motoru için bile Skoda yada Seat tercih edebilirsiniz. Burda Skoda ile Seat arasında iç malzemede kalite farkı var. O anlamda Skoda bir adım önde diyebilirim, şahsi düşüncemdir.
İzmirde olamama rağmen 1.2 TSI 90 HP Style versiyonu Denizli Turkuaz bayisinden satın aldım. 1 Temmuz'da 50.000 TL, Test sürüşünü 110 HP lik otomotik vitesle yapmıştım. O an araca aşık oldum diyebilirim. 15 günde 1500 KM oldu aracım. Bayram dolayısıyla biraz fazla gezdim. Kesinlikle tavsiye ederim. İzmirde hergün işe gidip geliyorum aracımla. İlk 2-3 gün performanslı ve biraz agresif sayılabilecek tarzda kullandım. 90'lık olmasına rağmen performans tatmin edici. Şuara Bolero ekranda GreenScore menüsü açık olarak kullanıyorum hep. Bu şekilde yakıt tasarrufunu test ediyorum. Kullanım konusunda çok yardımcı oluyor. Karşıyaka - Bayraklı arası hergün 10 Km gidip, 10 Km geliyorum. Çok trafik olmadığı zaman ortalama 35-40 Km hızda yakıt sarfiyatım ortalama 5 litre gösteriyor. Bu anlamda yakıt konusunda da gayet tatmin edici..
Kısacası tavsiyem Fabia 1.2 Style alın derim.Pişman olmazsınız
Kasko ve Trafik Sigortasını da Denizli'den yaptırmıştım. Mapfre sigorta. Trafik için 900, Kasko için 1000 TL ödedim yaklaşık. İndirim konusunda, birçok bayiden fiyat alın derim. Size yakın olanları tek tek arayın. Hepsinin farklı fiyat vereceğini göreceksiniz. Denizli turkuaz bayisini ararsanız Önder bey yada Satış müdürü Erkin bey ile görüşebilirsiniz. İsterseniz özelden cep telefonlarını iletebilirim.