Araç 3200 km. de. Aracın Bu güne kadarki yakıt tüketim değerleridir. Yol bilgisayarı değil yakıt/yol oran hesaplaması ile elde edilen gerçekçi değerlerdir. Tarih 09.08.2016 ( Moderatör arkadaş tarihi ile birlikte Güncelleme adında İlk Mesaja Ekler ise kişilere daha fazla yardımcı olur diye düşünüyorum)
Klimalı Sakin Kullanım Şehir içi-dışı karışık. 7,2 lt/ 100 km. ( Hız Şehir içi 50-60 km. Şehirler Arası 90-100km)
Klimalı Tırmanma ağırlıklı Şehirler Arası 5,7lt/ 100 km. ( Hız Genelinde 110 km. Araç ve Bagaj Dolu)
Klimasız Gece Yolculuğu Geneli Düz ve İniş Ağırlıklı 4,1 lt/100 km. ( Araç İki Yetişkin ve Bir Çocuk Bagaj Tıka tık Dolu sabit 100km. Hız ile)
Şehirler Arası Klimalı Berbat Yol( Antalya-Mersin Arası) 6,5 lt/100 km.
Klimalı Sürat Yaparak ve Aracı Yorarak Şehirler Arası Kullanım ( Araç ve Bagaj Dolu Yeri Gelince 190 km. Hız Çoğunda 110km . Hız Adana-Kayseri Otoban Güzergahı) 7,1 lt/100 km.
Klimasız çoğunluklu olmak üzere Tamamı Sivas il içi kullanım. Araç çoğunlukla dolu. Esirgemeden kasmadan yeri gelince sakin, yeri gelince basarak tamamen kasmadan kullanım sonucu 8,4 lt/100km.
Araba bir düzende değil bazan çok az bazan fazla yakıyor. İleride stabil bir manzara olurmu bilemem. Tarafsız net yol bilgisayarı değil alınan yakıtın yola bölünmesi ile elde edilen verilerdir. Kuruş bazında yazmak istemedim illerde yakıt fiyatları farklılık gösteriyor. Ama genede merak edenlere 0.18 krş- 0,24 krş- 0,32 krş- 0,37 krş gibi değişik rakamlar var. İlginç [emoji4]
Her zaman derim paranız peşin ve var ise dizel alın. Başta iyiki diyordum ama yakıt konusunda çok değişken. Dizele bas kır vur dök kasma en baba alacağın değer 0,25 krş yada 5,5 lt tüketim olur. Saygıyla herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Sent from my iPhone using Tapatalk