Arkadaşlar Öncellikle Herkese İyi Akşamlar,
Sizlere geçen hafta yaklaşık 7 ay önce almış olduğum 1.2 TSI 110HP DSG Fabiam ile yaptığım tatil amaçlı uzun yol deneyimimi paylaşmak için bu başlığı açtım. Herhangi bir şekilde arabayı övmek ya da yermek değil sadece edindiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum sizlere.
İstanbul-Çanakkale-Bozcaada-Altınoluk-Edremit-Ayvalık-İstanbul güzergahında geçen hafta 1100 km toplamda yol yaptım.
İstanbul-Bozcaada seferinde aracımı ortalama 90-110 km/saat hızda kullandım zaten çok hız yapmayı seven biri değilim bazen sollamalarda 130 civarına çıktım ama nadirdir her yerde radar vs olduğu için. Giderken gece 04:00 gibi çıktığımdan hava da baya serindi bu yüzden klimayı çok kullanmadım gidişte 450 km yol yaptıysam 50 km de falan kullanmışımdır. Yakıt ortalamam 4.4 idi. Gayet memnun etti açıkcası. Uzun yol tutuşu çok hoşuma gitti aracın rüzgarda vs sallama yapmadı ve güvende olduğunuz hissini veriyor direksiyon sertleşmesi vs ile. Özellikle gidenleriniz vardır Lapseki-Geyikli arasında yol tek gidiş ve geliş köy yolu gibi yaklaşık 60-70 km falan bu yolda sollamalarda çok seriydi araç gaza bastığım anda hiç çekmiyor hissi yaşamadım. Bu da çok tatmin ediciydi açıkcası.
Gelirken de aynı şekilde yola çıkarak Assos-Edremit-Ayvalık-İstanbul seyahatini yaptım. Şehir İçi de dahil toplamda 450-500 km yol yaptım, sürekli klima açıktı ve araçda iki kişiydik.
İstanbuldan çıktığımda depomda yaklaşık 40 TL lik yakıt vardı BP'den 130 TL'lik daha yakıt aldım pompa attığı anda üstüne ilave ettirmedim. Gelirken de Shell'den 150 TL'lik yakıt aldım. Aracın bir deposu 850 km yol yapıyor arkadaşlar 90-110 km/saat hızında. Bunu da test etmiş oldum. Özellikle rampalarda falan araca çok yüklenmedim ama tabi 1.2 motor ve klima açık iken güç kaybı oluyor bu da gayet normal 1.4 TSİ Golf 7 var babamda onda da aynı şekilde etkileniyor tüm arabalarda olduğu gibi. Gaza bastığınız anda biraz toparladıktan sonra gayet verimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
İstanbulda geldiğimde toplam yakıt ortalamasına baktım zira gebzeden girişte yaklaşık 30 dakika falan da trafik de takıldım klimayı da kapatmadım. Yakıt ortalamam 4.8 idi. Yani toplamda istanbuldan çıkıp tekrar gelene kadar 1100 km yol yaptım ve 550 km sinde klima açık kalan 550 km sinde ise kapalıydı klima. Şehir içi de dahil adada kullandım adanın çevresinde bir hayli dar ve rampalı yollar vardı.
Uzun yol deneyimi yaşamış oldum ilk defa Fabia ile genel olarak memnunum araçtan herhangi bir arıza vs yapmadan çok şükür gidip geldim. Zaten araçdan bazen motor sesi falan değişik gelebiliyor forumda okuyorum bazı arkadaşlar sanırım çok titiz ya da çok kafaya takıyorlar ben açıkcası hiç önemsemiyorum zira bir arıza olsa arabada ikaz lambası vs yanar. Babamın golf 7 de aynı şekilde değişik sesler gelebiliyor ilk çalışma esnasında vs. Ama tavsiyem çok abartılı bir arıza yoksa hiç dert etmeyin söylediklerim yanlış anlaşılmasın lütfen.
Sizlere aracın yakıt, yol tutuşu, konfor ile ilgili bilgiler vermek amacımdı umarım aracı almayı düşünen arkadaşlar için faydalı bilgiler vermişimdir.
Hepinize İyi Akşamlar:)