skodanın araçları aynı fiyat bandında karşılatırdığını diğer araçlara göre her zaman üstün çıkıyor. sadece fiyat bazında eş değerlerini karşısına araç karşılaştırma sitelerinden (
http://www.arabalar.com.tr/araba-karsilastirma) koyun deneyin.
hangi açılardan mı üstün çıkıyor.
1-iç hacim ve bagaj hacmi olarak daha genişler
2-en boş paketleri bile güvenlik donanımları bakımdan diğerlerinin orta paketlerine denktir.
3-wolksavegen ve audinin kardeşi olduğunu göz önüne alırsak kalie algısı diğerlerine göre çok daha yüksektir. motor tamamen wolkswagen ve audi amblemli parçalarla dolu.
4-yakıt olarak aynı motor hacimlerinde daha az yakıyor.
fiyat olarak zaten liste fiyatlarından tüm araçlara 1500-2000 arası direk kampanya indirimi var. bunun haricinde istanbuldaki çeşitli bayilerden fiyat alıp bayilere 2000 liraya kadar fiyat kırdırabilrsiniz. arabanın fiyatını sormakla almaya kararlı olup pazarlığa oturmak farklı şeyler.
ben şu ana 1.2tsi manuel spaceback kulalnıyorum. aracı sıfır aldım genel olarak çok memnunun. şu an liste fiyatı 52700 olan araç bana 4-5 bin daha ucuza mal oldu.
benzinli olmasına rağmen 100-110 bandında bir sürüşte beni üzmüyor yakıt açısından.
araç öyle çabuk dökülecek ses yapacak gibi durmuyor. tabi benimki daha yeni uzun kmler yapmış arkadaşların şikayetleri dikkate alınmalı. ama acaba bu sesler aynı şartlarda kullanılan başka marka araçlarda olmuyor mu? düşünülmeli.
2. el piyasısına gelince bu tamamen keyfi birşeydir. satılamayan mal olmaz.