dediğiniz doğru gaza basmayınca tüketim olmuyor ama hızınızı düşürmek için fren yapınca tüketim oluyor. Greenscore ekranında veya anlık tüketim ekranında görebilirsiniz
Hızımızı düşürmek için frene bastığımızda yakıt mı tüketiyor
greenscore nasıl çalışıyor bilmiyorum ama mantığı şu olmalı siz ne kadar az frene basarsanız o kadar öngörülü sürüyorsunuz demektir ve ona göre score verir. Mutlaka başka parametreleri de vardır.
Şimdi araç yokuş aşağı isterse 6000 devir çevirsin gram yakıt yakmaz. Siz frene bastığınızda da yakıt harcamaz. Ama diyorsanız hazır yokuş aşağı frene basmayıyım 6-7. viteste 150-200 km hızla ineyim o zaman haklısınız tabi o hızda virajları alabilirseniz tabi
Green score dediğiniz belli parametreleri alıp puan veren bir sistem. Yüksek puan alacağım diye yokuş aşağı allah ne verdiyse vites yükseltilir mi birde puan kascam diye frene de basmayın. Oh... Bu iş pokemon go olayına döner mazallah
Yokuşbinerken istediğiniz hızla gidebileceğiniz vitesi seçin devir kırmızıya gelmediği sürece sıkıntı yok yakıtta harcamazsınız. Eğer vites sizi frenlemiyorsa sürekli fren yapmayın zorda kalmadıkça. Şöyle güzelce frenleyip bırakın yeniden hızlanın yeniden frenleyin motor freni sizi tutamıyorsa bu yöntemle yavaşlayabilirsiniz. Tüm yokuş frene basarak inerseniz önce güzel bir koku duyarsınız yokuş sonunda. Zamanla da disk ve balataları elinize alırsınız