Benim kayınço yeni aldı Focus. Bir karşılaştırma da ben yapayım.
İç hacim olarak kalıbının arabası değil Focus. Benim boyum 1.80, koltuğu kendime göre ayarladım, arka tarafa geçtim, iki büklüm oturdum resmen. Ön göğüs aşırı uzun Focus'ta. Gösteriş olsun diye mi öyle yoksa başka bir sebebi mi var bilmiyorum ama 1 karıştan fazla fark var Octavia'nın göğüs ile. Buda iç hacimde çok şey fark ettiriyor. Kendi arabamda benim arkamda oturan rahat rahat oturur.
Bagaj konusuna girmeye gerek yok zaten, sınıfının en iyi bagajı Octi'de(Hatta çoğu üst sınıftanda da iyi).
Benim araç 1.2 TSI 105 HP, onun araç 1.6 125 Hp. Yan yana 300 km falan yaptık. Düz yollarda aşağı yukarı aynı gidiyor, aynı yakıyor iki araçta. Hızlanma olarak bariz daha iyi Octi ama. Rampalarda turbonun etkisiyle nal toplatıyor ve daha az yakıyor Octi. Yakıt olarak uzun yolda yarım litre genelde 1 litre fark görünüyor fabrika verilerinde. Reelde daha da fazla bu fark. Benim aracın 5.6 yaktığı yerde, Focus 6.6 litre yaktı Adana-Hatay arasında bol rampalı yollarda. Şehir içi benim araç 6.5, Focus 8.5 litre yaktı. LPG taktırdı Prince marka 2400 TL'ye zaten.
Yol tutuş olarak Focus sınıfının en iddialı araçlarından. Biraz zorlayınca fark belli oluyor zaten.
Konfor olarak aynı hemen hemen. Ama Focus'un içinin basıklığı, Octi'nin genişliği psikolojik olarak etkiliyor. Octi daha rahat geliyor.