Her ülkede durum bu şekilde mi bilemem ama bu ülkede çoğu iş olduğu gibi bu da yanlış bence. İlkokuldan beri büyük bir koşturmaca, sınavlar,testler derken üniversitede yoruluyor insan.
Tabi sistem bu kaç yaşında başlanması gerekiyorsa yapılacaktır. Ama küçük kardeşim için sizden ricam, özellikle lise dönemine kadar kendi yeteneklerini incelemesine izin verin. Sevmediği bölümde okumak zorunda kalmasın.
Örneğin ben sınavlarda sayısalda genelde iyi puanlar aldım, eşit ağırlıkta hep daha iyi alırdım ama
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17557481 bu konuda da bahsedildiği gibi sayısal ı seçtim ve şimdi de makine mühendisliği okuyorum, ben memnunum ama arkadaşlarım arasında da niye burdayım diyen çok fazla kişi var. Projeler, tasarımlar, problemler, talimatlar lisedeki fizik matematiğe en önemlisi lisede severek okuduğun romana hiç benzemiyor.
Bölümden memnun olsam da hiç ara vermeden geçen bunca yılın ardından oldukça yorgun olduğumu söylemeliyim. Hiç basit bir konu değil bence.
Umarım küçük kardeşim mesleğini o dönemlerde verilecek maaşa göre değil de sevdiği ve ilgi duyduğu alanı seçer.