škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Hangisi? octavia 1.2tsi, 1.6tdi mi?

AyPars · 80 · 12147

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AyPars

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Ben araçtan çok anlamıyorum yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Öğretmenim gezmek tozmak istiyorum.
1- 1.2tsi mi 1.6 tdi mi?
2- manuel mi DSG ni?
Bakıyorum yorumlara yazılanlara dsg varken neden manuel alayım diyenler var. DSg hep arıza çıkarıyor sorunlu diyorlar. Tsi tdi den daha iyi diyorlar. Birde hangisini alsamda style paket artı opsiyon alacağım. Opsiyon listesi olan varmı güncel ve bu opsiyon listesindeki herşeyi ekletebiliyor muyuz aracımıza.Bana yardımcı olabilecek hem kalite konfor hem az yakmak rahat gezmek için tavsiyelerinizi önemle bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2016, 15:33:22 Gönderen: AyPars »

Çevrimdışı izmirli öğretmen

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Önce ihtiyacını hangisi karşılar ona bakman gerekiyor .Yılda kaç bin km yaparsın.20.000/25000 km yıllık olmuyosa tdi almak çok mantıklı gelmiyor. dsg manuele göre biraz daha riskli risksiz iş olmaz rahatı var. Karar sizin

Çevrimdışı cagatayozkan

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
yıllık 15000 km sınırlarındaysanız kesinlikle benzinli
20000 üstüne çıkıyorsanız dizel alabilirsiniz
1.2 olduğuna bakmayın yokuşlarda üzmez çekişi güzeldir

Çevrimdışı AyPars

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cagatayozkan;586070
yıllık 15000 km sınırlarındaysanız kesinlikle benzinli
20000 üstüne çıkıyorsanız dizel alabilirsiniz
1.2 olduğuna bakmayın yokuşlarda üzmez çekişi güzeldir

alırkenki fiyat farkından dolayı mı benzinli diyorsunuz. Peki aradaki fiyat farkı önemli olmasa yinede benzinli mi? Amorti etme derdim yoksa tdi ye verebilecek durumum varsa yinede benzinli mi dersiniz.öğretmenim hergün okula git gel yapmak dışında yaz tatili dışında 20bini geçermiyim bilemiyorum.

Çevrimdışı cagatayozkan

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: AyPars;586071
alırkenki fiyat farkından dolayı mı benzinli diyorsunuz. Peki aradaki fiyat farkı önemli olmasa yinede benzinli mi? Amorti etme derdim yoksa tdi ye verebilecek durumum varsa yinede benzinli mi dersiniz.öğretmenim hergün okula git gel yapmak dışında yaz tatili dışında 20bini geçermiyim bilemiyorum.

Benim görüşümü soruyorsanız TDI a verecek param vardı
Sürüş keyfini daha çok önemsediğim için tercihimi benzinliden yana kullandım

Sebebi iki motoruda denemiş birisi olarak benzinli motorun daha seri olduğunu söyleyebilirim sürüş keyfi olsun ivmelenmesi olsun beni tatmin ediyor. Benzinli motorun sessizliğide + larından biri

Ekonomik yanını düşünseydim 1.6 TDI alırdım (93.900 TL)tercihimi 1.4 TSI ( 85.900 TL ) dan yana kullandım

Not : Test sürüşünü 1.2 TSI ile yaparak 1.4 TSI da karar kıldık.
1.2TSI motor performansı beni etkiledi aldıktan sonra acaba 1.4 alsaydım dahamı farklı olurdu dememek için 1 ay özel sıpariş bekleyerek teslim aldım
 (1.4 motor standart gelmiyor )

konu biraz fazla dağıldı kısaca teknik verilerde size biraz fikir verir ;

1.6 TDI İvmelenme (0-100 km/h)  10,7 SN 250 NM TORK
1.4 TSI İvmelenme (0-100 km/h)  8,2  SN  250 NM TORK
1.2 TSI İvmelenme (0-100 km/h) 10,3 SN  175 NM TORK

Tüketim
1.6 TDI Şehiriçi  (lt / 100 km) 4,2
1.4 TSI Şehiriçi  (lt / 100 km) 6,0
1.2 TSI Şehiriçi  (lt / 100 km) 6,1

herkesin zevkleri farklı siz yinede 1.2 motor ile 1.6 motoru kullanın kendiniz karar verin

Çevrimdışı secret

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
yorumlara katılıyorum yıllık 10-15 bin km yaparım derseniz benzinli derim. bu yapacağınız km de aradaki 8 bin tl fark mazot benzin farkı 10 yılda paranızı amorti ediyor. Ben 10-15 bini geçmem diyordum aracı alalı 4 ay oldu 8.500 km yol yapmışım. Dizel olunca insan gezdikçe gezesi geliyor.. Style paketi ve Opsiyon olarak 17 inç. jant tavsiye ederim.

Çevrimdışı ozkanyanik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cagatayozkan;586083
Benim görüşümü soruyorsanız TDI a verecek param vardı
Sürüş keyfini daha çok önemsediğim için tercihimi benzinliden yana kullandım

Sebebi iki motoruda denemiş birisi olarak benzinli motorun daha seri olduğunu söyleyebilirim sürüş keyfi olsun ivmelenmesi olsun beni tatmin ediyor. Benzinli motorun sessizliğide + larından biri

Ekonomik yanını düşünseydim 1.6 TDI alırdım (93.900 TL)tercihimi 1.4 TSI ( 85.900 TL ) dan yana kullandım

Not : Test sürüşünü 1.2 TSI ile yaparak 1.4 TSI da karar kıldık.
1.2TSI motor performansı beni etkiledi aldıktan sonra acaba 1.4 alsaydım dahamı farklı olurdu dememek için 1 ay özel sıpariş bekleyerek teslim aldım
 (1.4 motor standart gelmiyor )

konu biraz fazla dağıldı kısaca teknik verilerde size biraz fikir verir ;

1.6 TDI İvmelenme (0-100 km/h)  10,7 SN 250 NM TORK
1.4 TSI İvmelenme (0-100 km/h)  8,2  SN  250 NM TORK
1.2 TSI İvmelenme (0-100 km/h) 10,3 SN  175 NM TORK

Tüketim
1.6 TDI Şehiriçi  (lt / 100 km) 4,2
1.4 TSI Şehiriçi  (lt / 100 km) 6,0
1.2 TSI Şehiriçi  (lt / 100 km) 6,1

herkesin zevkleri farklı siz yinede 1.2 motor ile 1.6 motoru kullanın kendiniz karar verin

Liste fiyatı ve fabrika verilerine dayanarak, benzinli ve dizel arasındaki 8bin lira farkı, yakıt açısından 75.000 Kilometrede amorti edersiniz. Bu 75bin kilometreyi kaç yılda yaparsınız ona bakın. Ayrıca 75bin km sonra sadece amorti etmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla aynı hesapla 150bin km sonra sadece 8bin lira fazla ödemiş olursunuz (dizele göre).

Ben 1.2 TSI Fabia Style aldım 1 Temmuzda,gayet memnunum.
Benzinli daha seri, ayrıca tork olarak yeterli. Son 4 aracım dizeldi. Onlara göre gayet sessiz. Motor sesi yok gibi.

İnce hesaba girelim derseniz, bakım masrafları, 1.2 nin vergi avantajı gibi değerleri hesaba dahil edebilirsiniz.

Çevrimdışı AyPars

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Olabildiğince çok abi arkadaşlarımdan fikir istiyorum.

Çevrimdışı 3806

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Gezeceksen 1.6 tdi al hocam.benzinli alırsanız ibrenin devir saati gibi indiğini gorur gezemezsin :)

Çevrimdışı METŠAHİN

• O C T A V I A
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben arabamı alırken elegance 1.4 TSİ manuel ile ambition 1.6 tdi dsg aynı paraya satılıyordu. Ben cebimi ve sol ayağımın keyfini düşünerek boş tdi aldım. Hiçte pişman değilim. Kararı böyle düşünürseniz daha kolay verirsiniz

Çevrimdışı Swift

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Tercih hakkı sadece bende olsa idi 1.6 TDI yerine 1.2 veya 1.4 TSI alabilirdim, bundan pişman da olmazdım. Ama şunu da dikkate almak lazım; her  üç motor da sakin kullanımda oldukça az yakıyor. Ancak, birazcık bastığınızda  TDI'nin tüketimi orantılı bir şekilde artarken, benzinlide tüketim ciddi fırlıyor. Litre bazında 1. TSI'nin 80 km/h ortlamada yaptığı tüketimi TDI 120 kusur km/H ortalama hızda yapıyor. Aradaki fark bence önemli. Tüketmesin diye basmayacaksak ne anlamı var? Bunu da düşünün derim.

Çevrimdışı ozkanyanik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Yakıt anlamında bir örnek vereyim, her haftasonu, İzmir'den Kuşadası-Güzelçamlı'ya gidiyorum. Gidiş dönüş 280 KM yapıyorum her haftasonu. Yolun %95'i otoban.

Aracım Fabia 1.2 TSI 90 HP manuel
Her seferinde klima açık, araçta 3 yolcu. Bagaj boş.

Hız limitleyiciyi 110 KM'ye ayarlayıp sabırla gittiğimde en düşük 5.2 litre gördüm.
Limit kullanmadan büyük ölçüde 160-180 Km, minimum 120'ye düşerek seri kullanımda 6.7 Litreyi gördüm.

80'le gitsem 4-4.5 litre görebilirim eminim. Ama basmakla basmamak arasında 1.5 litre farkediyor 100 km'de. Yani 6.5 Lira farkediyor. Abartılacak bir durum değil bence.

160-180 km hızla eminim TDI motor ile tüketiminiz litre bazında en az 6 litre olur.

Şunu unutmamak lazım, Türkiyede dizel otomobil tercih edilmesinin sebebi mazotun benzine göre daha ucuz olması. Şuan arada yaklaşık 0,65 kuruş fark var.

Bir-iki yıl içinde tahminim benzin ve mazot fiyatı aynı olacak. Benzinli araç kullanıma teşvik artacak. Litre bazında tüketimlerde arada çok az fark var.

Çevrimdışı cagatayozkan

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ozkanyanik;586132
Yakıt anlamında bir örnek vereyim, her haftasonu, İzmir'den Kuşadası-Güzelçamlı'ya gidiyorum. Gidiş dönüş 280 KM yapıyorum her haftasonu. Yolun %95'i otoban.

Aracım Fabia 1.2 TSI 90 HP manuel
Her seferinde klima açık, araçta 3 yolcu. Bagaj boş.

Hız limitleyiciyi 110 KM'ye ayarlayıp sabırla gittiğimde en düşük 5.2 litre gördüm.
Limit kullanmadan büyük ölçüde 160-180 Km, minimum 120'ye düşerek seri kullanımda 6.7 Litreyi gördüm.

80'le gitsem 4-4.5 litre görebilirim eminim. Ama basmakla basmamak arasında 1.5 litre farkediyor 100 km'de. Yani 6.5 Lira farkediyor. Abartılacak bir durum değil bence.

160-180 km hızla eminim TDI motor ile tüketiminiz litre bazında en az 6 litre olur.

Şunu unutmamak lazım, Türkiyede dizel otomobil tercih edilmesinin sebebi mazotun benzine göre daha ucuz olması. Şuan arada yaklaşık 0,65 kuruş fark var.

Bir-iki yıl içinde tahminim benzin ve mazot fiyatı aynı olacak. Benzinli araç kullanıma teşvik artacak. Litre bazında tüketimlerde arada çok az fark var.

sözün özü Türkiyede birçok kullanıcı aracını alırken birde satacağı zamanı düşünüyor kolay satma endişesiyle dizel alıyor

Çevrimdışı ozkanyanik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cagatayozkan;586142
sözün özü Türkiyede birçok kullanıcı aracını alırken birde satacağı zamanı düşünüyor kolay satma endişesiyle dizel alıyor

120-150bin km'de ikinci el bir araç alacak kişi dizelden korkar,
enjektör, pompa vs. sorun çıkarır mı diye..

Tabi işi biliyorsa.. Bilmiyorsa zaten kaktırırlar ;)

Ama aynı km'de benzinli araç çok kolay alıcı bulur :ok:

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu konuda onlarca forumda, yüzlerce yazıldı, çizildi.

Dizel çok km yapan, ilk alıştaki 10-12 bin tl fazlalık farkı (satışta bir kısmını geri alınsa da) önemsemeyen, yakıtı fazla düşünmek istemeyen, gürültüsüne, bakımına katlanan için uygundur.

Konforuna düşkün, nispeten daha sessiz, yakıt harici ve daha temiz yakıttan dolayı daha az masraflı, daha atak, yakıt yönündense 3-5 fazla yaksa da yıllık 15-20k km leri aşmayan için uygundur vesselam. :)