Hocam neden bilgi kirliliği olsun, siz yazılanları tam okumuyorsunuz veya okuduğunuzu anlamamak gibi bir probleminiz var.
Araçları kullanan bizlerin yaşadığı deneyimleri, yaptığımız testlerin sonuçlarını paylaşmak, tartışmak veya eleştirmek neden bilgi kirliliği olsun, forumun amacı budur. Hiç birimiz araç uzmanı olduğumuzu idea etmiyoruz.
Siz kesin bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, forum sitelerinde değilde, araçların resmi sitelerine bakın lütfen.
öncelikle burda çok bilgi kirliliği var diyerek konuya haksızlık ettiğim için özür dilerim. son derece makul bir başlıkmış.
bunda sonraki yazacaklarım engin.. rumuzlu zata.
birincisi okuduğumu anlamada bir problemim olduğunu söyleyecek statüde değilsin.
ikincisi şöyle bir baştan sona okudum konuyu bilgi kirliliğine boğan kişi de senmişsin. şöyle ki;
- dizel motor dayanıklı değildir, benzinli kadar km yapamaz (klişe ve sanayi ustası tabiri. milyonlarca km yapan dizel araçlardan bihabersin.)
- benzin kolay yanar o yüzden 1.2tsi daha performanslıdır. (bu durumda 1.6 atmosferiklerin ortalığı kasıp kavurması lazım. sallama bir görüş.)
- bi de tsi'a tdi karşılık üretmişsin 1.7tdi
- dizel çevreye daha çok zarar verir demişsin, (dizel çevreye daha çok zarar vermez emisyon değeri daha düşüktür bknz. fabrika verileri.
http://www.skoda.com.tr/models/new-octavia/teknikbilgiler/ )
- başlık 1.2tsi ile 1.6tdi karşılaştırması tork için 1.4tsi 150hp aracı örnek vermişsin. 1.2 tsi torku 175nm.
- dizel de buji var demek zaten cahilliğin zirvesi. dizel sıkıştırmalı motordur. ehliyet sınavlarında çokça çıkar. (tabi varsa)
bu arada rocky52 sabırla cevaplamış arkadaşa bilmediklerini erdemli bir şekilde öğretmeye çalışmış. arada rocky52'yi de harcamaya kalkmış "copy-paste" falan diye. Yalan yanlış sallama bilgidense copy-paste evladır.
normalde böyle tartışmalara girmem ancak bu arkadaş hakarete varan bir cevapla karşıma çıktığı için ve belki gerçekleri anlar düşüncesiyle yazma ihtiyacı hissettim.
bu forumun seviyesi oldukça yüksek ve bilgi dolu bir forum ancak böyle zırvalara da müsade edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. forum yöneticilerini de bu arkadaşın yazdıklarını incelemeye davet ediyorum.
Saygılarımla,