Abdurahman bey nasıl bir süreç yaşadınız lütfen paylaşırsanız çok sevinirim bende swing den kurulup bolero ya geçmek istiyorum nereden temin ettiniz
Seyrani Bey, sizin sürec daha zor olacaktır. Sanıyorum ki sadece ekran değiştirmek yetmeyecektir. Torpido içinde yer alan asıl ünitenin değiştirilmesi gerekiyor, onunla birlikte ekranı da değiştirmelisiniz.
Ana ünite kodu ne, onu bilemiyorum ama 8" ekranın kodu 3V0919606B BYY
Bu kodla internette araştırma yaptım.
Ebay dahil, ulaşabildiğim tüm Çek satıcılara mesaj attım. 2 tanesi sipariş verdik falan dediler ama 2 ay kadar beklememe rağmen hala cevap vermediler.
Paralelde birçok skoda satan ülkelerin servislerine mail attım, oralarda bulunan arkadaşlarım vasıtasıyla oraları aradım (Polonya, Kazakistan, Bulgaristan, Rusya, Sırbistan vb.)
800 Euro civarlarında fiyat veriyorlardı. Neredeyse Türkiye fiyatına yakın olduğundan hiçbirine olumlu dönmedim.
Bu arada Çek Cumhuriyeti menşeili Skodadop, cars-equipment gibi sitelerine yazdım. Skodadop cevap bile vermedi, cars-equipment ise resmen oyaladı.
En sonunda İsveç'te sahibinden gibi bir site üzerinde belirdi. (Günlük google araştırması yapıyordum. kodu yazınca google amca buluyor)
70 mil kullanılmış bir araçtan çıkma.
Şu linkte 1 tane daha var farklı bir satıcıda.
http://en.bildelsbasen.se/?link=item&searchmode=3&query=3V0919606B&post_id=36048561Bu araçta 1370 mil kullanılmış. Detayları yazıyor.
Satıcı ile irtibata geçtim. Önce olmaz dediler, sonra ikna oldular. Bendeki de deli cesareti tabi. Ödeme yapmam için sipariş oluşturdular ve kredi kartı ile ödeme yaptım. 10 gün.de Yunanistan'a geldi. Ordan da buraya.
Yukarda belirttiğim gibi, öncelikle ana ünitenin kodunu öğrenmelisiniz. Hangi ana üniteyi istiyorsunuz? Mevcut mu bir önceki mi? (mevcut ekranda değişik biliyorsunuz, full dokunmatik oldu. Benim ki 2 önceki versiyon. 3 ambiyans ışıklı vs.)
Ana ünite ile birlikte dokunmatik ekranın kodunu öğrenmelisiniz. Bunları servisten biraz üsteleyerek öğrenebilirsiniz. Ya da showroom'daki aracın şasesini vererek.
Ondan sonra araştırmak...
Epey uzun oldu sanırım ama belirttiğim gibi, çok zor oldu.
Aracı alırken bildiğim bu süreç (eşim hamileydi, fazladan 2 ay bekleyemezdim) beklediğimden zor oldu.
Dedikleri gibi, başta aldın, aldın. Sonrası zor.
Aklıma gelenleri yazdım. Sormak istediğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışırım.
Selamlar