:confused:merhabalar. aracımın (1,4 tdi dsg) 15.000 bakımını Trabzon CKR otomotivde yaptırdım. 705 tl ye. 15.000 bakımda değişmesi gereken standart parçalar değişti. sogutma sıvısı ile ilgili sistem güncellemesi yapıldı. 6 saatlik bir süre sonunda aracımı testlim aldım.
yalnız aklıma bir kaç şey takıldı.
1. eskiden ses çıkarmayan klima şimdi ıslık gibi ses çıkarmaya başladı.
2. yakıt tüketimi 1 lt ye yakın arttı.
3. soğutma sıvısı kısmını ustalar nerdeyse ağzına kadar doldurmuş.(fotosunu atarım)
4. kontak açılıp marşa basmadan kapatılınca değişik bir ses gelmeye başladı.( motor soğukken oluyor)
5 gündür kullanıyorum ve şu an da sert kullanımda bile 5,5 lt yakan araç şimdi 6,5 litreyi gördü. klima sesi aynı. sizden istirhamım 15,000 bakım sonrasında aynı sıkıntılı duruma düşen var mı acaba.
https://hizliresim.com/V0Z7vP
https://www.youtube.com/watch?v=O89-mMjHK6I&feature=youtu.be
bir başka konuda ( periyodik kampanya) aynı sayfayı açmıştım bu ana konuyu yeni farkettim kusura bakmayın.
20 Mayıs tarihinde 2016 model 1.2 TSI DSG 90 HP Spaceback'im için Adana Aykan Servisinde 15.000 bakımı yapıldı. Maliyeti 690 tl tuttu.
Benim aracımda, aldığımdan beri klimada değil ama kalörifer ısısını artırdığımda içinde kağıt kalmış da üflemeden dolayı dalgalanıyormuş gibi hafif bir ses yapıyor.
Bazen şanzımanda tuhaf gıcırtılar duyuyorum, DSG hakkında söylenen onca şeye kulağımı tıkıyorum ama yine de bir yerde görmezden gelmek zor oluyor. 2. vitesten 3. vitese geçtikten sonra özellikle rampada bazı sesler duyuyorum. Gaz verince gidiyor. Muhtemelen bu birazda DSG nin tasarruf adına hemen vites değiştirme sevdasından oluyor.
1. Yakıt tüketimim benim de eskisi gibi değil açıkçası, ilk zamanlar şehirler arası muntazam bir kullanım ile 100 km'de 4.2 lt görüyor iken şimdilerde 5.2 civarlarında. Hoş buna hava şartları da etki ediyor muhtemelen. Ama ilk verileri yakalayamıyorum.
2. Soğutma sıvısı için genleşme alanı kalmamış, bir hortum vasıtası ile boşaltılmalı. By-pass bile yapamayacak durumda.
3. TSI araçlarda daha uzun süren ama sizinki gibi olmayan, kontağı kapadıktan sonra mevcut olan bir uğultu var ve yaklaşık 45 saniye kadar sürüyor. Bunu duymak için sessiz bir ortamda olmak gerek. Serviste ben bunu duyuramadım doğal olarak.
4. Güzel bir asfalt zeminde yola çıktığımda ne olduğunu bir türlü bilemediğim bir ses duyuyorum ve nasıl anlatacağımı da bilemiyorum. Belki de ben fazla pinpirikliyim. (
öyle ki bir gıcırtıyı bulmak için arabanın bagajında bile yolculuk yaptığım zamanlar oldu )