Arkadaşlar Merhaba,
Bende aracı almaya karar verirken değerli forumdan faydalandım. Çoğu arkadaşa özelden sorular da sordum. Sağolsunlar hepsi ilgi alaka ile yanıt verdiler. Araç alacak veya alan arkadaşlar ile de her zaman irtibatta olmak isterim.
Aracı aldığım ilk günden beri içime sindi, beni herhangi olumsuza düşüren bir durum yok. Çok mutluyum çok şükür.
Cam tavan içeri inanılmaz ferahlık katıyor. Perde varken güneş yakmıyor. Olumsuz etkisini görmedim.
Araç 7 ileri DSG benzin 90 Beygir 1.2 motor. Performansı gerçekten iyi.
Multi medya sistemi gerçekten çok başarılı. Sadece navigasyon kısmı eksik bana göre.
Alışkın olduğum veya sevmediğim yönlerini belirteyim;
-Ön torpidoyu sevemedim, çok kullanışsız. İçerisine istediğim bir şeyi koyamıyorum. Sadece ufak tefek evrak koyabilirsiniz. Bu yönde olunca da soğutmalı torpido olması pek avantaj sağlamıyor.
-Kolçak içi çok dar, Samsung Note4 kullanıyorum. İçine tam sığıyor ama işte sorunda orada tam sığıyor
Tuşlarına falan basılı kalıyor. Orasını da çok verimli kullanamıyorum. Sadece kolçak görevini üstün başarı ile yapıyor.
-Sürücü tarafındaki cam sadece açma veya kapama tuşuna uzun basınca otomatik açılıyor veya kapanıyor. Diğer camlar için elinizi basılı bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yönünden de hoşlanmadım.
-Aracıma bindiğim gibi yaptığım ilk iş ; Start&Stop ' u kapatmak. Malum istanbul şehir içi trafiğinde her saniye s&s yapmaya hiç gerek yok.. Bunu daimi kapatamıyor olmamız çok kötü.. (Bu mercedes'te de böyle)
Aklıma geldikçe olumlu/olumsuz eklerim.
Yakıt durumuna gelelim.
1 ayda 2000 bin km yol yaptım.
1500'ünü, istanbuldan eneze, enezden gökçeadaya, gökçeadadan eneze, enezden istanbula ve istanbulda da 8-9 gün şehir içi kullanımı yaptım. Bunlar gece-gündüz, klimalı-klimasız, trafikli-trafiksiz kullanımların tümüdür.
Toplamda 420TL'lik yakıt aldım ve 1500km yol yaptım. Kuruş hesabı yaparsak da 28 kuruş.