1) Soğutma sıvısını olaydan önce yeni kontrol ettiğimden seviyeyi biliyorum, eksilme yok. Motor soğukken ve sıcakken de eksilme görmedim. Kaçak gözlemlemedim.
2) Radyatör fanı aracı kenara çekip indiğimde çalışıyordu.
3) Termostat hiç açmasa bu sefer gösterge değeri okunabilir miydi bilmiyorum. Çünkü değeri anlık düşüşü takip edecek şekilde gördüm.
4) Fan dönüşünde rulman sesi duymadım. Zorlanma görmedim.Devir yetmiyor diyeceğim ama normal zamandan fark görmedim. Arada bir dpf temizliğinde de devreye giriyor sıkıntı yok sanırım.
5) En kötü senaryo elemanı. Çalışmasa yolda kalmıştım.
Yanlışsan düzeltin lütfen: Sıcaklık belirli seviyeye gelmeden pompa çalışmıyor değil mi? Termostattan okunan bilgiyle, sıcaklık değeri arttıkça radyatör ve motor arasında suyu çevirmek için devirdaim devreye giriyor. Önden gelen hava akımına rağmen soğutma yetmediğinde fan da devreye giriyor. Soğuma ideal sıcaklık değerine gelince işlem tamamlanmış oluyor. Bu çevrim sürekli tekrarlanıyor.
Motor ustası değilim tabi illa bilmediğim ince detay vardır. Soğutmanın hava yapması neden olur ve nasıl anlaşılır, nasıl çözülür inceledim. Sanırım öyle bir durum yok. Umarım başka Octavia sahiplerinin de başına gelmez.