Cuma günü akşam misafirlikten eve dönüyorduk. gittiğim yolda ışıklarda durup yeniden yola çıktım. yol tek şerit gidiş geliş şeklindeydi ve diğer şeritteki araçlar ışığa takıldıkları için duruyorlardı. ışığı yeni geçtiğim ve hafif rampa aşağı olduğu için ayağım hafif gazda ilerlerken arabaların arasından bir kadın fırladı, onu görünce ayağımı frene çektim ve hafifçe dokundum. 30-35 gibi bir hızım vardı galiba, kadın benim yaklaşık 2 araba mesafesi önümden geçti. Tam ulan şimdi aradan biri daha fırlamasın derken içimden birden yola bir çocuk atladı, tahminim en fazla 1,5 metre önüme çıktı, farketmemle frene asılmam bir oldu ama çocuğa yandan çarptım.
o an film şeridi gibi geçti herşey, bir süre şoktaydım. Yavaş olsamda, ayağım frenin üzerinde olsada çok kısa mesafe olduğu için duramamıştım. hemen ambulansı çağırdık, çocuğu hastaneye götürdüler. polisi de çağırdık ama yarım saat sonra anca gelebildiler yoğunluk nedeni ile. O gün gece 2'ye kadar karakoldaydım, çocuk hastaneden taburcu edilip, aile de şikayetçi olmayışı ile bu badireyi atlatmış olduk. (çok ayrıntıya girmiyorum)
öğrenilen dersler:
- aileler çocuğun elini bırakıp yola atlamayın, sağınıza solunuza bakın ve onlarla karşıya geçin (çocuğun babaannesi önce yola atlayanmış ve çocuğun elini bırakmış) (az kalsın hayatımız kararıyordu (hem çocuğun hem benim) )
- şehir içinde nasıl olsa biri atlamaz diye hız yapılmamalı. (ben zaten yapmazdım artık daha da dikkatli olmam gerekecek)
- kaza sonrası arabayı yerinden oynatmayın, gelip size fikir veren kalabalığı dinlemeyin
- en yakın zamanda ön ve arka tarafı kaydeden kamera taktıracağım arabaya...