škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Bir otomobil devi daha batti

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
19 Aralık 2009 13:33
 Büyük bir ekonomik krizde olan ve bir yıldır başka  firmalara satışı konuşulan İsveçli tanınmış Otomotiv markası SAAB elde kaldı,  şimdi ise kapatılma kararı aldı.
  En büyük pay ortağı Amerikalı General Motors (GM), dün İsveç'in başkenti  Stockholm'de yaptığı toplantı sonrasında SAAB'ı kapatma kararı aldıklarını  açıkladı. Bu karardan 7 bin 500 işçinin etkileneceği ve mağdur kalacağı  konuşuluyor.
 Bugüne kadar alıcı olarak birçok firmanın adı geçse de bir türlü satış işlemi  gerçekleşememiş ve en son olarak lüks araba firması Spyker talip olmuştu. Dün bu  firmayla yapılan satış görüşmesinde de bir netice alınmayınca GM böyle bir  kapatılma kararı vermiş oldu.
 Spyker Genel Müdürü Victor Muller de İsveç medyasına konu hakkında bilgi  verirken, basın bildirisinde, "Üç haftadır 24 saat çalışıyoruz, fakat bir sonuca  ulaşamadık. İşin bu kadar kompleks olması ve vaktin dar olması bizi zora soktu."  ifadelerini kullandı.
 SAAB'ın Genel Müdürü Jan-Åke Jonson ise, bugün neticeden şaşkın olduğunu ve  işin hallolacağını umduklarını, ama hayal kırıklığına uğradıklarını kaydetti. Bu  iş için çok çalışanların, emek verenlerin olduğunu belirten İsveçli Genel Müdür,  "Bu durumda GM'den gelecek kararları beklemekten başka elimizden bir şey  gelmiyor. Biz dahi neticenin ne olacağını bilmiyoruz. Bu bir iflas değildir,  kapatma usulüne uygun olarak yapılacaktır." dedi.
 İsveçli gazeteler, bu kapatmayla birlikte 3 bin 500 çalışanın etkileneceğini,  bunun haricinde de SAAB'ın fabrikasının olduğu Trollhättan bölgesindeki 4 bin  işçinin daha etkilenebileceğini yazdı.
 İŞSİZ KALACAKLAR İÇİN BAKAN DEVREDE
 Konuyla ilgili gün içerisinde açıklama yapan İsveç Endüstri Bakanı Maud  Olofsson, hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını, daha başka ne  yapabileceklerini bilemediklerini söylerken, "SAAB'ın sahibi GM'dir ve yıllardan  beri SAAB için çok farklı şeyler yapabilirdi." diye ekledi.
 Bakan Olofsson'un önümüzdeki pazartesi günü bir değerlendirme yapmak üzere  resmi dairelere, sendikalara ve şirketlere dün bir davetiye gönderdiği, o  bölgedeki işsiz kalacak insanlar için nasıl bir yardım tedbirinin  uygulanacağının ele alınacağı bilgisi alındı.
 Yakın bir zamanda SAAB'ın bazı eski teknolojilerinin Çinli bir firmaya satışı  gerçekleşmiş fakat bu kısmi satış firmanın derdine derman olamamıştı.
 (CİHAN)
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Off ya SAAB gitti.!

2. ele yansırsa bu durum alalım şöyle en üst modelinden :D
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Üzüldüm yahu çok sevdiğim markalardan birisiydi kötü oldu :(

Çevrimdışı Low-Rider

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;56217
Off ya SAAB gitti.!

2. ele yansırsa bu durum alalım şöyle en üst modelinden :D

eheh bu durum 2.ele yansırda en üst modelden alıncak duruma gelirse muhtemelen son sahibi olursunuz:D

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Eski Saab 9000CSE Turbo çeşidi var bunların. Motoru öle Opel mopel dizeli değil ha, babalar gibi Saab makinesi...

Çevre yolunda bir Puntocuyla kapışıyoruz, bandımız 180 civarları, arkadan bi selektör, ama baya uzaktan başladı çakmaya, biz 180-190 orta sağ şeride falan geçtik, soldan bir geçişi vardı......

Çıkan sesi tarif etmem imkansiz, hem lastiği hem motorunun sesi ve şiddetle sanki biz duruyormuşçasına uzayışı o yıllanmış arabanın... Hızını 240 falan olarak tahmin ediyorum. O gerçek bi Saabdı.

Şimdikiler mesela 1.9 dizel, opeldeki motor, GM :D

Beni kalbimden vuran şöle bişidi, 1990 ların başından bi model olmalı.

Çevrimdışı hotrain

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Okadar dev şirketlerimiz var biride fırsatı değerlendirip almazmı bu şirketi.Zaten alışmışlar faziden repodan altından  durduk yere beleşten para kazanmaya :(( halkımızı ,ülkeyi düşünen kim??

saab a geçmiş olsun ama bi yerde sevindim sömürgeci anlayışın yavaş yavaş yeni dünya düzeninde batmasına seviniyorum...

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
http://www.sahibinden.com/102_500_km_2004_model_emsalsiz_saab_9_3_aero_-08WQQaXQQ18429160WQQpXQQdisplayitem

ilk sahibi uğur dündarmış.hayatta almam bu herifin kullandığı arabayı.geçenlerde mescitte öğrenciler namaz kılıyor diye haber yapmıştı.sanki molotof kokteyli atıyorlarmış gibi.Allah'dan star tv satıldı da ordan gidecek.Allah bunun gibilere azıcık başka görüşte olanlara basiret versin,hoşgörüsünden nasip etsin.Gözü dönmüş yaratık gibi ağzı salyalı veriyordu dürüst gasteci güya(!)haberi.c4 patlayıcı atanları bile böyle haber yapmıyor.

berfin.meb

• Ziyaretçi

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: berfin.meb;56259
En çok işini kaybeden insanlara üzüldüm. :(
evet o konuda aynen öyle düşünüyorum.saab'dan çıkarılan işçilere bakan bir iyilik düşünüyormuş.Ama star tv den ayrılacak olanlar 1 elin parmaklarını geçmiyecek.ruhat mengi,dündar denen yaratık ve bir kaç azılı fanatik.........teknik ekip aynen duracak diye duyumlarım var.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2009, 12:45:11 Gönderen: fenomen »

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;56279
evet o konuda aynen öyle düşünüyorum.saab'dan çıkarılan işçilere bakan bir iyilik düşünüyormuş.Ama star tv den ayrılacak olanlar 1 elin parmaklarını geçmiyecek.ruhat mengi,dündar denen yaratık ve bir kaç azılı fanatik.........teknik ekip aynen duracak diye duyumlarım var.

Hocam konumuz Saab ve işçileri, Star TV değil :D
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yaw sorma gökhan aynen katılıyorum ama o satılık ilanında ki ilk sahibi uğur dündar yazısını okudumya herşey ordan başladı.kusura bakma özür diliyorum.

Çevrimdışı Yunus İBİŞ

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
"Biz Türk\'üz!Tarihimize ve en yakın mazimize bakarak Türk\'üz der ve bundan haklı bir iftihar duyarız."

^^^^^^^^^^^|___
|...:SAGOCUYUZ::....| |;\\___.
|_..._.....__===|=_=__=...,]|
(@)***(@)**(@)**(@)(@)

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
çok eski bir makina,hayır etmez gibi geldi bana