škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Octavia 1.2 TSI motor 2010'da (DSG seçeneği ile)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
o zaman siz önümüzdeki 5 sene sonra avrupalı üreticilerden alacak araba bulamayacaksınız.

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bu forumdaki arkadaslıgın, paylasımın nasıl oldugunu bilseydin, bu benim yazdığıma karalama demezdin sanırım,
burası sadece bir forum degil, normaldede cogumuz görüsürüz, birbirimize her konuda destek oluruz, sonucta bu bir arac, bizi biryerden biryere götüren arac,
icimizde yüksek motorlu Amerikan arabası meraklısı, SUV arac meraklısı, 1,2 ciler, 1,4 tdi cılar, 1,8t ciler vs vs cok meraklı insanlar var, ve hepsinin bir aracdan beklentisi farklı, mesela yakında gitti bi abimiz vergisi yüksek olmasına ragmen 1,9 tdi octi aldı, onu begeniyor yasıyor,
ben su anda Fabia 1,4 tdi kullanıyorum, bir aracdan su anki beklentim, güvenli olsun ve az yaksın, daha az yaksın dersem gider C3 dizel alırdım, hızlı gitsin desem gti, vtec vs vs alırdım,

diger bir arkadasımız hızlı kücük aracları sever, kimileri büyük hızlı aracları, kimileri tamamen ekonomik olsun der,

herkes görüsünü söyleyebilir, dogru veya yanlıs yoktur, GORECELI dir bu,

tsi cıktıgından beri bende tsi a olumlu bakıyorum, düsüncem, ne güzel cok beygiri torku var, bastınmı gidiyor, sakin kullanımda az yakıyor diye, bi süre sonra arabayı degistirirken dizelden sonra alternatif olur diyordum,

fakat bana göre, benim düsüncem, benim tarzım, dogru olan demiyorum,
1,4 tsi alacaksam, Octavia alırım, Golf alırım, Polo sunu alırım, ama Superb ini almam,
1,2 tsi alacaksam, Fabiası olursa alırım, Polosunu alırım, ama Octavia sını almam,

Superb gibi bir arabaya bindigin zaman, kendini farklı hissediyosun, kocaman amiral gemisi, benim tarzım öyle bir arabayla gezerken, bastın mı asfaltı kazıması, belki hafif yüksek motorlu arac sesi cıkarması, otobana cıktınmı 180 sabit rahat rahat git, sehirlerarasında yormasın, kücük motorlu arac sehirlerarasında yorar bence, bana göre,

(Hondacı arkadaslardan ögrendigim bir örnekte 1,4 honda civic in sehirlerarasında 1,6 honda civic den daha cok yakması, 1,6 daha rahat gidiyormus, daha degerliymis, aynı örnek opel astra icinde öyleydi diye hatırlıyorum)

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
2,0 turbo performansı beklemek çok yanlış ama aynı torku sunan bir çok rakibine göre çok daha baskın bir motor seçeneği oluyor. onu bekleyenler için 1,8 t si var 2,0 t si var 2,0 dizeli var.ayrıca 1,4 passat sahibiyim yeri geldimi 200+ hızlarda çok rahat gidiyorum. söylediklerinizin (kasılır zorlanır yalanları) doğru olmadığını en birinci elden yaşarayarak gören bilen birisiyim. karalama lafınıda bu yüzden kullandım. halende arkasındayım. 40000 km yaptığım aracın ne olduğunu az çok biliyorum. ha dersinki alırım bana zamanla yetmez. yaptırırsn 600 liralık yazılım olur sana 1,8t performansı. (ayrıca abt garantiyi bozmadan vwlerde yazılım yapıyor ki buda hiç bir zararı yoktur demek.)

2,0 (10,9 sn 0-100) mazda 6 olsn 2,0 accord (11 sn 0-100 olsun passatn 1,4 ü kadar bile serilik ve performans sunamıyor.

ayrıca honda örneğiniz bu makineye göre bir örnek değil ve yanlış. hacmin en büyük etken olmasını sağlayan faktör atmosferiklerle beraber tarih oluyor. 1,4 TSİ torku sayesinde 1600 1800 lerin alayından daha az yakıyor. bana şehir içi 6,2 lt/100 km değerini yakabilecek 1 tane 1800 cc 1600 cc araç gösteremezsiniz o ağırlıkta kasaya sahip.

ve passatta o kadar memnun kaldmki gittim leonda aldım aynı motoru.

insanımız halen benim torosta 1400 motor saplantısında kaldığı için hacim saplantısından hiç bir zaman kurtulamayacaklar.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2009, 20:31:36 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı 06navy

• Black Eagle
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ero__;56296
1.4 ve eşşek kadar arabaynan zevk ? :kiki: :kiki: :kiki: :kiki:

1.4 değil 1.2 TSI :D en büyük motor seçeneği 1.4 olacak yakında arabaların :hanz: Valla 1.4 TSI motora sahip farklı marka model araçların kullanıcılarının hiçbiri de yavaş kalıyo felan demiyo, hepsi de çok memnun, performans olarak beni de tatmin edeceğini düşünüyorum ama kafamdaki tek soru işareti uzun vadede bir sorun çıkartacakmı bu TSI'lar. Benim şahsi fikrim eğer uzun yolda 120-140'ı fazla geçmiyorsanız 1.4 TSI rahatlıkla yeter, ama yok ben otobanı buldummu 200'ün altına düşmem diyosanız bağıttıra bağıttıra gidip dünyanın benzinini yakmanın bir anlamı yok, alın 1.8T keyfinize bakın. Ayrıca malum şehir içinde en fazla 70km yapabiliyorsunuz eğer kurallara uymaya çalışan bir kişiyseniz ve genelde aracınızı şehir içinde kullanıyorsanız büyük motorlu arabayı şehir içinde dur-kalk dur-kalk maymun etmenin alemi yok diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi yok benim işim şehirler arası yollarda ve otobanda 200'den aşağı gitmem diyorsanız 1.2, 1.4 TSI tabiki size hitap etmez, ama bir motor seçeneğinin birilerine hitap etmemesi o motor seçeneğinin yaramaz olduğu anlamına da gelmez. Ben 1.3 dizel Astraya ve 1.4 dizel Corollaya bindiğimde beklediğimden çok daha seri araçlar olduğunu gördüm, tek problemleri herkesin bildiği gibi yüksek süratlerde 1.9 dizellerin tadını vermemesi ama yüksek süratle işim yok diyorsanız 1.9 dizelin vergi, yakıt, bakım yüklerini sırtınızda taşımanızında bir anlamı yok. Kısacası herkesin bir araçtan veya motordan beklentisi farklıdır eğer araba üreticileri ile ortaklığınız yoksa ne bu kadar net ve keskin yorumlar yapın ne de yapılan yorumlara boştan yere kırılıp darılın.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Kağıt üzerinde o güç varsa vardır. Tartışmaya gerek yok. Ama seyretmek lazım kaç sene/kaç bin km kaçta kaçı üzmeden az masrafla yol alacaklar.

Çok yüksek tahriklerde ciddi basınç altında çalışıyorlar. Turbo resmen nabzı yüksek bir atletin kalbi gibi sürekli çalışıyor. Makine gittikçe hassaslaşıyor. Tamam yapanın elini öpmek lazım, az yak az emisyon az vergi. Amenna.

Ama asla büyük hacim atmosferik makinelerin ne sesini, ne sürüş zevkini, nede umarsızca tınmadan bakımsız kalsa bile dertsiz gidişini veremez.

Bugün adam getirdi gördük. 6 silindirli 85 model E30 getirdi. motor saat gibi, ses zevki doruklarda, arkadan itiş!!! Verdi yanı cayır cayır yürüdü makine. 85 model! Ben çalıştırdım, inanılmaz bi makineydi, hasta oldum, hele tepesindeki 3+3 manifoldu yok mu, bakması bile zevk büyük motora.

1.4 TSI Superbe koy bakalım şaftı arkaya çek yerinden oynayacak mı?

Hacim, kağıt üzerinde hesaplanamayacak bazı şeyleri beraberinde getiriyor.

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ne 1,4 tsi Passat ile veya Leon ile ilgili bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum,
1,4 tsi in Superb e, 1,2 tsi inda Octavia yaya az gelecegini düsündügümü söyledim,
bunun sebebide 1,4 tsi 160bg dsg Jettayı ve 1,4 tsi 140bg Golf u hem sehirici hem sehirdısı kullandım, hosuma gitti, ama Superb 1,4 tsi 125bg i test ettim, BANA GORE bu kadar büyük bir kasaya göre yetersiz dedim, yüksek süratlerde denemedim, sehirici 1 2 3 kökledim ve beni tatmin etmedigi icin, BANA GORE yetersiz oldugunu söyledim, 1,4 tsi tercih edeceksem, Octavia da Golf de, Polo da tercih ederim dedim,
bende 1,4 tsi 140 lik Golf ile 230 u anında gördüm, ama demek istedigim ben büyük aracı büyük motorlu isterim, BU BANA GORE, göreceli bir kavram, benim düsüncelerim,
senin düsüncelerin farklı olabilir, herkesin düsüncesi farklı olabilir, üstüne alınmaya gerek yok,
ayrıca bu bir karalama degil, sen öylesini seversin, ben böylesini severim,
hele hele yalan hic degil, bu forumda daha seviyeli yorumlar, sohbetler, muhabbetler, paylasımlar yapılır,

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
o motor her şekilde VAADETTİĞİ her şeyi sunuyor.

bu yüzden ön yargılar ile gidip 1-2-3 kökledim yok bu olmamış demek doğru değildir.zaten o şekildede hiç bir şey anlayamazsın. daha fazlasını istiyorsan o motoru değil gider 15-20 bn lira bayılır o kasda daha büyük mtor alırsn ki ona değeceğini ben asla düşünmüyorm.

1600 8v yada 1,6 fsi octaviaya çokmu yetiyordu. yada 1,6 passatlar. yada 1400 cc atmosferik benzinli fabia-polo-ibiza lar. hiç birisi üzerlerindeki kasayı taşıyacak kapasitede değil zaten.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2009, 00:19:01 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
o motor her sekilde vaadettigi herseyi sunabilir,
ama burada önemli olan arz - talep tir, beklentilerdir, her insanın farklı beklentisi, yasam tarzı vardır, sana göre dogru olan bana göre olmayabilir, sana göre yanlıs olan bana göre olmayabilir, bu bakıs acısıda sabit degildir, artı zamanla insanların görüsleri, beklentileri degisebilir,

bekarken tek kapı arabaları begenirdim, simdi 4 kapılıları begeniyorum, su an HB araclar hosuma gidiyor, ilerde belki sedan, belki sw araclar hosuma gidecek, daha öncede söyledigim gibi bu bir arac, beklentilerimizi karsılıyor o kadar, tabi bu forumdaki insanları bir araya toplayan sebep ise araclarını cok sevmeleri, özen göstermeleri, ilgilenmeleri, iyi bakmalarıdır,

bu bir önyargı degildir, beklentidir, insanların beklentileride farklı olabilir, hicbir aracda dört dört lük degildir,

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: hakanerdogan;56435
Kağıt üzerinde o güç varsa vardır. Tartışmaya gerek yok. Ama seyretmek lazım kaç sene/kaç bin km kaçta kaçı üzmeden az masrafla yol alacaklar...
Al işte DSG' lerin cılkı çıkmış bile.

Bir de VW TSI diye bir kavram çıkarttı ve ortalığı birbirine kattı. 140 HP veya 160 HP denilen 1.4 TSI motorlar bildiğim kadarıyla çift şarjlılar ama Superb 125HP olan tek şarjlı. VW bu işi arap saçına döndürdü maalesef.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.4 varken 1.2 ye bakan olmaz gibi
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;56541
Al işte DSG' lerin cılkı çıkmış bile.

Bir de VW TSI diye bir kavram çıkarttı ve ortalığı birbirine kattı. 140 HP veya 160 HP denilen 1.4 TSI motorlar bildiğim kadarıyla çift şarjlılar ama Superb 125HP olan tek şarjlı. VW bu işi arap saçına döndürdü maalesef.

Golf GTI DSG'nin vites kutusunda mekatronik diye bir zımbırtı vardır,banko sorun çıkartıyor net net ve tamiri mümkün değil,değişim gerekiyor,3 lira parça :hanz:vites kutusu kaç lira zaten :hanz: incir ormanı dikiyor. DSG'de 7 vites olanlar korkunç sorunlu.250 Nm üstünü taşımıyor kesinlikle.6 olanlar 280-300 Nm'e kadar dayanıyor ama :hanz:birde üstüne TSI tamam işte,senden çok usta kullanacak arabayı demektir :hanz::hanz::hanz::hanz:

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: FF;56643
Golf GTI DSG'nin vites kutusunda mekatronik diye bir zımbırtı vardır,banko sorun çıkartıyor net net ve tamiri mümkün değil,değişim gerekiyor,3 lira parça :hanz:vites kutusu kaç lira zaten :hanz: incir ormanı dikiyor. DSG'de 7 vites olanlar korkunç sorunlu.250 Nm üstünü taşımıyor kesinlikle.6 olanlar 280-300 Nm'e kadar dayanıyor ama :hanz:birde üstüne TSI tamam işte,senden çok usta kullanacak arabayı demektir :hanz::hanz::hanz::hanz:
Bâki Üstâd hoşgeldin.:kiki::++:

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FF;56643
sorunsuz şekilde yüzbinlerce km deviren dsglerde var. ayrıca 6 ileri olanlar 350 nm ye dayanabiliyor. 7 ileri olanlar ise kuru tip deniliyor. içindeki yap miktarı 1,5 lt civari idi yanlış hatırlamıyorsam 6 ileri olanda 6,5 lt civarı. içinde yağ olmadığı içinde mekanik ses yapıyor şanzımanın yapısından kaynaklı sonradan oluşan sorun değil.

zaten anlattığınız kadar sorunlu olsa avrupada yer yerinden oynar.

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;56644
Bâki Üstâd hoşgeldin.:kiki::++:

Hoşbuldum Uğurum haşmetlim :hanz::hanz::hanz::hanz::hanz:
Deçafu yaşadım sankim yalnız galiba sanırsam :hanz::hanz::hanz::hanz::hanz::hanz: