Arkadaşlar Merhaba,
Bugün sol taraftan gelen lokurtu sesi için Doğuş Oto Maslağa gittim. Usta geldi bindik arabaya engebeli taşlı yola girdik sese bir bakmak istedi tahmin ettiği ses ile aynı sesin olup olmadığına. Bende anlattım motor takozundan geldiği söyleniyor sesin değiştiren arkadaşlar var diğer servislerde dedim. Adam dediki bu sesten çok şikayet geliyor bütün DSG şanzımanlı araçlarda biz şanzımanı komple dağıttık baktık içindeki çalışan millerin arasındaki boşluktan kaynaklanıyor detaylı olarak da Çek Cumhuriyeti ile de görüştük dedi. Ben de bu sesin VW grubunda olmadığını söyledim. Daha sonra Polo araç ile çıktık yola aynı şekilde DGS şanzıman aynı ses onda da vardı. Hatta arabanın durur pozisyonda şanzıman kısmını sertçe salladı o lokurtu sesi yine duyuluyordu Polodan. Bu ses motor takozunu da neyi değiştirirsen değiştir geçmez dedi, seni ikna etmesi çok zor olacak dedi.
Dediğim gibi sesin bütün DSG araçlarda olduğu söyleniyor ve bu diğer segment araçlarda yalıtımdan dolayı duyulmadığını kimilerinin dikkat etmediğini söylediler. Arabayı aldığım servis ise amörtisör takozu ya da motor takozundandır getir bakalım dediler ama oraya da fırsat bulup götüremedim. Değiştiren arkadaşlar vardı motor takozunu bu parçayı onların bazıları da sesin tekrar olduğunu söylediler.
Bu konuda sıkıntısı olan manuel vites araç olmadığını sadece otomatik şanzımanlı araçlarda olduğu söylendi. Sizlerden manuel vites Fabia ya sahip böyle bir ses olanınız varsa tabi bu tez çürütülebilir.
Bilgilerinize arkadaşlar.