Merhaba arkadaşlar ben Škoda Octavia 1.4 150 hp sipariş ettim ama çevrem ve arkadaşlarım bana iyi değil Octavia diyorlar sizin fikriniz ve düşünceniz Nedir
Sent from my iPhone using Tapatalk
evet kullanıcısı burada
2200 kmyi devirdim.
Tüketimim
şehir içi 6.0- 7.5 arası değişiyor ( basarsam 7.0- 10.0 aralığı )
trabzonda oturuyorum giresuna kadar sahil boyu 90km hız sabitleyerek 4.4/100 tüketim verisini gördüm
Sürüş dinamikleri
araç alt devirlerde torkunu hissettiriyor sanki 2000 motor atmosferik bir motor gibi.
trabzon yokuşlu bir şehir önceki aracım 1.4 motor (115 tork)punto idi . herzaman geçtiğim bir yokuş vardı 2. vitesten 1 e atmadan o yokuşu tamamlayamazdım bu araçla 2 değil 3 e atıyor vitesi öyle tırmanıyor
ayrıca 3. viteste devir düşüşüde olmuyor sürekli üst devirleri zorluyor
artıları olduğu gibi eksileride var tabi atmosferik motorlarda pedal tepkimesini anında veriyordu turboşarj motor olduğu için yarım saniyelik veya daha az bir süre pedal tepkisi gecikiyor ilk başlarda yadırgadım sonradan alışınca daha çok hoşuma gitti
Yalıtıma gelirsek motor sesi hiç gelmiyor ışıklarda durduğumda motor kapanmışmı çalışıyormu diye dot ekrana bakmazsam anlamıyorum.rüzgar sesini 130 140 km hızlarda alıyor
Yol tutuşu güzel 17' jant olduğu için standartlara göre daha iyi yol tutuyor
style donanımın standart olarak 16' geliyor eğer 17' seçmediyseniz sıparişinizi hemen düzelttirin 1000 tl fark ile teron jant öneririm
şimdiden hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim