Arkadaslar forumda 18 jantta pirellideki ses disinda yol tutus ve performans le ilgili sikayet goremedim ama ben aracimin yol tutus ve uzerinde gelen 215 60 16 michelinlerden hic memnun degilim. Araci surekli tedirgin kullaniyorum. Lastikler kalkista surekli patinaja dusuyor, virajda buzun uzerinde gidiyor gibi hemen kendini birakip kaymaya basliyor. Ard arda sag sol manevrada aracin arkasi hemen savruluyor yani yuk degisimine hic gelmiyor. B6 passattan sonra tam bir hayal kirikligi oldu, passatta contipremiumcontact 5 vardi konyadaki dev doner kavsaklarda yere iyi tutunur ve kendini birakacagi noktayi kestirebilirdim, kislik barum marka lastik rayin uzerinde gider gibi kendini hic birakmazdi michelin primacy 3 berbat bir sekilde daha direksiyonu cevirdigimde arkasi kaymaya basliyor bana kayma oranini ayarlamak kaliyor.
Isikta yanimda duran araclarin lastik markalarina bakiyorum, uyduruk markali lastikler bile patinaja dustugunde gacir gucur ses cikariyor ben patinaji ancak icerde yanan isiktan anliyorum, sanki lastige tahta sarmislar.
Benmi cok sey bekliyorum diye defalarca denedim ozellikle sicak havada 1500devirde 2. Viteste gaza yukleniyorum, patinaj isigi 6000 devire kadar surekli yaniyor arac bir turlu tutunamiyor.
Lastikciyle konustum, jant kucuk, yanak genis, arac torklu o yuzden sorun yasiyorsunuz, 18 jantla degistirin rahat edersiniz dedi. Sizce gercekten 18 jant sorunu cozermi?