Büyük konuşmayayım ama bundan sonra Michelin'la heleki Primacy 3 ile hiç işim olmaz. Avensis aracımla önümdeki Şahin ile aynı hızda göbek dönerken bile Şahin kaymazken aracımın arkası kayıyordu.
Konuyla ilgili Michelin le görüştüğümde inceleme yapacağız dedi ve Bölge Müdürü Konya'ya geldiğinde benim şöförlüğümde test sürüşüne çıktık. Bir kaç kere bana ani fren yaptırdı, göbek döndük, hızlı kalkış yaptık ve sonucunda performansının iyi olduğunu ve yapabileceği birşey olmadığını söyledi.
Eylül, Ekim gibi havalar serinleyince lastiğin yol tutuşunun iyileştiğini farkettim ve merkeze bunu tekrar bildirerek bu lastiğin hamurunda bir problemmi var diye sordum. Kış lastiklerimi takacağım için mevcut lastiklerin olası bir üretim hatası için incelenmesini istedim. Aylar geçti yazılı olarak dönmediler. En son bir hışımla telefonla ulaştığımda, ilgili müşteri temsilcisi pişkin bir şekilde,
"Bölge müdürümüz sizin aracınızı daha önce kontrol etmiş dolayısıyla ikinci kez sizinle ilgilenme gibi bir şansımız malesef yok, hakkınızı yasal yoldan arayabilirsiniz" dedi.
O gün bugündür yollarımı michelinle ayırdım. Bu süreçte Kumho, Conti marka lastikler kullandım ve primacy 3 ten kat kat daha memnun kaldım.
1999'dan 2014 yılına kadar hem yazlık hem kışlık olarak ısrarla kullandığım ve ailemde 4-5 arabada da kullandırdığımız markayı bırakmış olduk.