Arkadaşlar 2011 model 1.2 TSI DSG Yeti'deki motor ile ne kadar farkı var bilmiyorum. Fakat 1140 Km lik Çayeli-Ümraniye yolunda mümkün mertebe 100-110 en fazla 120 km/h lere kadar sabırla sürmeme rağmen 7.4 lt/100km nin altına maalesef düşemedim. Araçta iki yetişkin ve 2 normal valiz vardı. Siz nasıl oluyor da 5 lt/100km nin altına düşüyorsunuz anlamış değilim. Bu modeldeki 105 beygir, 175 nm torkluk motor, 110 beygirlik benzer motorla bu kadar fark oluyor mu anlayamadım.
1140 Km lik yolda öncelikle trafiğe yakalanmamak için bayramın dördüncü günü yola çıktım. Buna rağmen Sakarya-Sapanca arasında tıkanan trafikten dolayı 2-2,5 saat fazladan zaman kaybım oldu. Bu haliyle 60 Lt olduğunu bildiğim Yeti'nin deposunu yolculuk başında Çayeli'nde Shell'den 95 oktan benzin ile pompa atıncaya kadar fulledim. Benzin ışığı ve menzil 40-50 km kala aynı şekilde tekrar doldurduğumda 672 km boyunca 49,9 lt benzin tükettiğimi gördüm. Sonra yoğun trafik de dahil Ümraniye'ye eve vardığımda o sürüş tarzı ve tüketim oranı ile 250 km lik benzin kaldığı yazıyordu. Yani bu ortalama ile 7,4 lt/100km ye denk geliyor.
Daha önce de yazdığım gibi önceki 2001 Model Avensis 2.0 D4 Sol/AT arabamla Ümraniye-Eskişehir arasında açık yolda 7 lt/100km oranını tuturmuşken turbo ve düşük hacimli motor psikolojik olarak beklendiği gibi fazla bir tasarruf sağlamayıp sadece MTV avantajı sağlamaktadır. Gerçi fabrika verilerindeki şartları sağlamak da zor; çünkü 90 km/saat sabit hız ve tek kişi ile uygun yol ve atmosfer şartlarında bu motorla şehir dışı için 5,9 lt/100km verilmiş.