Ölçünüzü belirtseydiniz daha iyi fikir verebiliriz. Ben de bir süredir 235/45/18 için bakıyorum. Şu ana kadar iki ürün üzerine yoğunlaştım.
Continental Ts850
Tüm değerleri çok dengeli. Al ve unut cinsinden, marka güven veriyor, çoğu marka her sene desen model güncellerken bu model senelerdir iyi. C+C etiket değerleri var. Diğer yandan çok pahalı 600 civarı
Nokian A4
Bu sezon ilk kez piyasaya giriyor, A3ü yaklaşık 70K km kullanmıştım. Soğuk havada kuru zeminde dahil iyi ve sessizdi(ilk üç sene), rolling resistance ve tüketim düşüktü B+B etiket değerleri. 500 civarı fiyatı olacak.
A3 de yola zamk gibi yapışan bir tür lastik değil, zira performans sınıfı boyutlarda üretiliyor yani friction (dönerek) tutma eğliminde, conti ile ise ts800 tecrübem(Citigo) yola tutunmayı daha çok seven ve buna bağlı pozitif ve negatiflikleri olan bir lastik. Yine de Nokian sessiz kış lastiği tanımıyla 400 TL ucuz fiyatıyla daha çok ilgimi çekiyor. Bir de Nokiana özgü lastik aşınma göstergeleri, jant koruyucu duvarlar, parlatılmış desen içleri gibi özellikler daha AR-GEli teknolojik yapıyor gibi ürünü.