škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Xenonlarım Geldi :-D

Ziyaretçi · 82 · 32652

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanerdogan

• Ziyaretçi

Çevrimdışı beytullah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
eline sağlık hakan... yolun hep aydınlık olsun...
" ALLAHIM GÖNLÜMDE OLANI HAKKIMDA HAYIRLI EYLE, HAKKIMDA HAYIRLI OLANA GÖNLÜMÜ RAZI EYLE..."[SIGPIC][SIGPIC]

Çevrimdışı demir_01

• O şimdi asker
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı srcn09

• Turbocharged Direct Injec
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.passatturkiye.com
Hakan Abim çok güzel olmuş gerçekten ;)

VW uzay Oto Aksesuar bakımından çok bilgili ve zengin bir servistir hatta kendi Uzay Aksesur siteleri var bu yüzden bir çok araca xenon kit uygulaması yapıldı ve Passatlara fazlasıyla takıldı takılırken nelere dikkat edilceği konusunda bilgisi vardır ancak benim bu konuda hiç bir bilgim yok takarken nelere dikkat etmek gerekiyor aynı şey takıldıktan sonra normal holojen farı kullanıyormuş gibi mi kullancak ekstradan dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır Xenonda...Ayrıca aklımı kurcalayan şu su geçirme olayı balaslara su değerse birşey olur mu bunu nasıl önlem alabiliriz su geçirirse ne gibi sorunlar olur...Diyelim ki Sonax da aracı bakıma verdik ve Motor temizleme yapılıcakbu sırada Balaslatı çıkarmak gerekir mi yoksa bakım esnasında üzerinde dursa bir sıkıntı olur mu..

Son olarak Xenon ları uzun süre aralıksız kullansak bir sıkıntı oluşurmu hem araç için hem Xenon lar için biz uzun yola giderken farlarımızı hiç kapatmayız acaba bir sıkıntı oluşurmu

Fazla soru sordum sanırım :D

Teşekkür ederim...
2008 VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI CR 140HP 6-DSG COMFORTLİNE REFLEKS GÜMÜŞ

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Aslında ilk bakışta pek su alacak bir yeri yok. Dikkat edersen soketlerinde giriş dipçikleri falan kauçuk kaplı. Kolay kolay su almaz.

AMA,

Ben yinede ballastları sardım :D Hatta soketleride sardım :D kapağıda sardım :D  hatta motor temizlerken üstünü örterim kesin :D

Çoğu şeyini kendim yaptığım için aracın her şey kontrolüm altında. Görüntü olarak pis gözüksede koruma max :hanz: dışardanda gözükmüyor :lol:

Dikkat edilcek aykırı şeyler yok. İki fiş takacak o kadar ;) Birde ben kendimce başka kapak alarak deldim, onlar nası yapacak bilemem ama kapak geçişi önemli, sıkı iş yapsın ki içeri hava alıp buğu muğu yapmasın.

Kaç paraya yapacak?

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Çamurluğun oraya montaj aslında sakatmış bir yerde okumuştum su alma ihtimali varmış bizim balastlarda silecek bidonuna yapışık üstüne su da döküldü antifirizde motor temizlemeside yapıldı herhangi bir sıkıntı yapmadı ama sanırım ampüller ömrünü dolduruyor eee çin malındanda bu beklenir zaten :D

Bu arada sonax motoru buharla yıkıyor herhangi bir zarar vermez..

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;57786
Aslında ilk bakışta pek su alacak bir yeri yok. Dikkat edersen soketlerinde giriş dipçikleri falan kauçuk kaplı. Kolay kolay su almaz.

AMA,

Ben yinede ballastları sardım :D Hatta soketleride sardım :D kapağıda sardım :D  hatta motor temizlerken üstünü örterim kesin :D

Çoğu şeyini kendim yaptığım için aracın her şey kontrolüm altında. Görüntü olarak pis gözüksede koruma max :hanz: dışardanda gözükmüyor :lol:

Dikkat edilcek aykırı şeyler yok. İki fiş takacak o kadar ;) Birde ben kendimce başka kapak alarak deldim, onlar nası yapacak bilemem ama kapak geçişi önemli, sıkı iş yapsın ki içeri hava alıp buğu muğu yapmasın.

Kaç paraya yapacak?

Bakalım nereye ve nasıl takıcak çok merak ediyorum su geçirmemesi için bir önlem alınıyormu yoksa öyle bir yere koyuyorlarki su mu gelmiyor hiç bir fikrim yok gidip görücez...Ben yine yanımda Şeffaf koli bandı alayım ne olur ne olmaz :) Motor içine bugün yüzeysel baktımda çok merak ediyorum nereye koyucaklar pek yer bulamadım far yakınlarında :D

Mutlaka işi iyi yapıyorlardır diye düşünüyorum çok sayıda Xenon takıyorlarmış (öyle diyorlar ) Fiyat konusunu gidince konuşucaz ama para almayabilirler aracın kendi servisi ve ufak tefek işlerden para almıyorlar babam bakımdan sonra 7.000 km de tekrar aracı servise götürür genel kontrol için yağ,lastik,sy vs yağ eskilir herşeyi kontrol ederler ek ücret almazlar babam yine cebine para sıkıştırıyor araç ile ilgilenen kişi ile...Alırlarsa da fazla alıcaklarını zannetmiyorum eğer yüksek bir fiyat verirlerse Ender Elektroniğe gider Metin Abim takı verir :D

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Oldukça basit bir olay zaten pek zor bişey değil aşırı titiz değilsen.

Ama ben sis farı maceramdan sonra bunu aynen montelemeyi kendime benimsettim.

Yav beyini söktük, yetmedi air-intake kitini komple söktük, çalışamıyoruz :D sök babam sök, şimdi beyini ne kadar uğraşsamda orjinali gibi sabitleyemedim. Yine çok sağlamda, biraz eğri duruyor.

Aslında benim fabiada kapak şeklinde sağ ön için hem ampulu sallandırıp takmak hem fişi takmak oldukça zor, montecilerin %80 i sökerdi aküyü, ben sökmedim hiç bi yeri. Benim için önemli olan buydu.

Ha tabi birde sacı delecekti adam, gelemem öyle hareketlere. :lol:

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben o daracık yerde çok uğraştım özellikle farın altına yerleştirdiğim balasta fişi takmak için şekilden şekile girdim ama zorlada olsa taktım öbürünüde kalın çift taraflı bant ile su bidonunun yanına sabitledim fıstık gibi oldu..

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Benim sağ taraftaki yer daha dardı, tam bi parmak açıklık oluyordu kapakla beraber indirdiğim için, ama uğraşınca oluyor yapılamayacak şey değil.

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Peki bu xenonları uzun süre aralıksız kullansak hem araç için hem de xenon için bir sorun oluştururmu mesela 8-9 saat çalışsa aralıksız...

BerkerCELIK

• Ziyaretçi
Sercan bu Philipslerin kullanım ömürleri Aracın ömrü kadar =)

Kısacası arabayı ilk aldığın andan itibaren yaksan hiç kapamasan yani o derece ömürlük. Bu lafım Philips için. Diğer markalarda durumlar nasıl bilmiyorum.

Ayrıca bu xenonda camlar quartz =) Yani suyun içine koysan dahi yanıyor, ampül patlamıyor...

BerkerCELIK

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: hakanerdogan;57796
Oldukça basit bir olay zaten pek zor bişey değil aşırı titiz değilsen.

Ama ben sis farı maceramdan sonra bunu aynen montelemeyi kendime benimsettim.

Yav beyini söktük, yetmedi air-intake kitini komple söktük, çalışamıyoruz :D sök babam sök, şimdi beyini ne kadar uğraşsamda orjinali gibi sabitleyemedim. Yine çok sağlamda, biraz eğri duruyor.

Aslında benim fabiada kapak şeklinde sağ ön için hem ampulu sallandırıp takmak hem fişi takmak oldukça zor, montecilerin %80 i sökerdi aküyü, ben sökmedim hiç bi yeri. Benim için önemli olan buydu.

Ha tabi birde sacı delecekti adam, gelemem öyle hareketlere. :lol:

Hakan Far Kapağını delmeden nasıl yaptın montajı???