arkadaslar boyalı arac bilerek satıldığında ve aliciya bilgi verilmediginde iki türlü sorun olusuyor.
1. tüketiciye kusurlu ürün, kusursuz ile ayni fiyata satilarak haksız kazanc elde ediliyor.
2. tuketicinin sonradan karşılaşabileceği hukuki sorunlara zemin olusturuluyor.
diyeceksiniz ki nasil? soyle oluyor. ben sıfır araci aldim ve 1 yil sonra satılığa cikardim. satarken kazasiz ve boyasız diye aracimi sattim. ama aslinda araç fabrikada boyaliydi. araci satin alan diger kisi aracin boyalı oldugunu ogrenip bizi mahkemeye verdi ve bizi suçladı. e ne olacak simdi. gelde anlat marko pasaya derdini.
dolayisiyla maalesef bu is sineye cekilecek bir durum degil.
ayrica "alici kaza yapip gidip aracini boyatirsa ve aracim boyaliymis derse ne olacak" diyenlere sunu soyleyeyim. iki durumu kiyaslarsak, yani bir saticinin araci boyayıp aliciya bunu soylememe ihtimali ile kıyaslandında zayıf bir olasiliktir kisinin kendi arabasini boyayip sucu saticiya atmasi.
ikincisi ise bu araclar fabrikada robotlar tarafindan boyandigindan mikron cinsinden boyanın dağılımı elle yapilan boya isinden cok farklidir ve bu durum mahkemede bilir kisi tarafindan rahatlikla tespit edilebilmektedir.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi