Dostlar bana belki kızacaksiniz ama, bu konu çok fazla abartılıyor. Hiç bir Allah'ın kulu, sıfır aldığı ve eve götürdüğü arabayı, sonradan gidip boyalı aldım diye dava kazanamaz, bence....kaldı ki ikinci elde boyalı ydi diye hiç hak aranmaz. Anlamı yok....
Bizim memlekette neden çok kafayı takarız bu işe anlamadım. Arabayı alıyoruz cillop gibi, sıfır hatasız, sonra boyalı ymiş diye kafayı siyiriyoruz .
Üretim esnasında oluşan boya hatalarını, daha fabrikada 2. Defa boyayarak gideriyor lar. Nasıl olacak başka, parça değiştirmeyecekler ki....tekrar atılan boyayı zaten göz ile seçemiyoruz, arada 60-70 mikron oluyor.
Gönül ister ki nakliye anında v.s. hasar gören araçları indirimli alalım, ama öyle bir esnaflık duygusu yok bizim millette. Her neyse....
Bence bu konuda kafaya takmaya değmez, gerçekten..... hele bir de dava açmak, boşa kürek çekmek gibi bir şey.
Haaa....kronik bir sorunu olur aracın, garanti süresince servise gider gelirsiniz, sorununuz cozulmezse, gidilir mahkemeye.....zaten bilir kişi lehinize tespit yapar, kazanır siniz.