Boşta iken gayet mümkün. Ama son derece de riskli. Ben boşu sadece düşük süratlerde (maksimum 30 km/s) yerleşke içlerinde vb kullanıyorum.
Aracı kullanırken o an motorunuzun durduğunu, direksiyonunuzun ve freninizin ağırlaştığını hesaba katın. Eğer bu şartlarda güvenle yolunuza devam edebileceğinizi düşünüyorsanız boşu kullanabilirsiniz. (örneğin yerleşke içleri vb.) Ancak 90 km/s hızla giderken bu sorunların güvenle çözülememe ihtimali yüksek. (fren mesafeniz, direksiyon tepkiniz hep aleyhinize)
Bence 4.4 yerine 5.2 falan yakın; 1.6 MPI için gene mükemmel değerler.:ok:
kmlerce yokuş aşağı gitmediği sürece o kadar az yakmaz o motor. aynı motorlu leonla istanbuldan eskişehire yırtındığım halde ortalama 7 lt nin altında yaktıramadm ki ben ciddi ekonomik kullanrım.
Bildiğim kadıryla Leon'da çok daha kısa bir şanzıman mevcut. 5. vites 1000 devirde 30 km/s civarı hız yapan bir aracı şehirlerarası yolda çok da ekonomik kullanmak mümkün değil. Sıradışı bir şekilde çok düşük hızlarda seyretmek gerekir.
==============================================
DSG'ye gelince;
Merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum.
DSG için herhangi bir vitesteyken bir üst vitesi hazır tuttuğu belirtiliyor. Peki bu durumda benim ani vites küçültme talebim (kickdown, ya da elle) vites yükseltme hızının yanında ne derece hızla karşılanabilir ? Örneğin DSG bir üst vitese 0.2 saniyede geçerken bir alt vitese geçiş süresi ne kadar olacaktır ?
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2009, 12:14:52 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]