Merhaba Arkadaşlar. Bende 2015 Octavia 1.2 dsg araç var. Yaklaşık 1 ay önce vites kolu mekanizması değişti ve 75.000 km bakımı yapıldı. Arka balatalar da değişti. 1 hafta sonra el freninin dik yokuşlarda tutmadığını farkedince tekrar servise gittim. Frenlerin ayarının iyi olduğunu fakat alt takımdan ses geldiğini söylediler ve yağladılar. Ses kesildi.
Ardından arabadan değişik sesler gelmeye başlayınca tekrar servise gittim. Beraber tecrübeye ciktik usta ile. Sıkıntı yok dedi. Ama ses giderek artmaya başladı.
Direksiyonu düşük hızda hafif sol yaptığımda tık diye bir ses çıkıyor. Ama sağ yaptigimda ses yok. Araç tümseğe geldiğinde ses yapmıyor ama çukura girdiğinde şakır şukur ses yapıyor. Bir de dikkat ettim 2 teker birden aynı anda çukura girince ses yok ama tek teker girince ses yapıyor. Aracın sağ tarafından alttan geliyor gibime geldi. Araci durdugu yerde ön sag taraftan yere bastirip yaylandiriyorum tak tuk ses yapiyor ama ön sol taraftan bastırınca ses çıkmıyor. Sizce neden olabilir bu ses? Video da çektim orda da ses yapıyor ama anlasilcak mi bakalim?
https://youtu.be/BKzGanFaBcA