Bahsettikleriniz anca o dönemde olur. Din artık insanlar üzerinde çok zayıf yaptırım gücü olan bir şey, yani biri çıkıp kendini dini lider ilan edecek, insanlarda inanacak ki vaziyet yayılacak sonra müslümanlık kardeşlik duyguları yeşerecekde falan filan açlık bitecek... Din sadece Allah ile insan arasında havada kalmış bir şey artık, yeryüzünde somut hiç bir şeyin dini olamaz. Hiç bir şeye ve hiç bir kimseye din bunu gerektirir şeklinde yaptırım uygulayamazsın. Bahsettiğin dönemde din katı kuralların temeliydi.
Cumaları çok hoş şeylerden bahsedersiniz, cemaat tabi öle ne güzel falan fişman der, camiden çıkar sorsan hoca ne anlattı sen ne yapıyon? Hatırlamaz...
Masallarda olur...
Biraz çenemi düşüreyim.
Dinin orta çağ zamanlarında insanlar üzerindeki etkisi bilindiği için tilki tipler bunu kullanmaya başladı. En basitinden katolik kilisesi, hadi müslümanlık demişsiniz örnek olarak hilafeti vereyim.
Haliyle yüz yıllarca bunlar sürekli kullanıldı, para almak başta olmak üzere cennetten arsa satmaya kadar giden bir süreç.
Müslümanlık bu açıdan daha masum. Ne gibi işte Hilafet kavramı dediğim gibi. Benim başım sıkışacak, tüm müslümanlar kardeştir vs. ayağına Hindistandaki yada Arabistandaki müslüman kardeş gelecek benim için savaşacak.
(bkz. gülüyorum :lol:)
Arapların bizi I. Dünya Savaşında önceden hilafet ayağına temin edip, sonra İngilizlerin parasını görünce kalleşçe arkadan vurmaları gibi.
Yani din ile müslümanlık ile açlık maçlık bitmez. Hiç bişi olmaz artık.
Dünyanın en büyük ekonomi karar vericileri kapitalisttir! İngiltere, ABD gibi. Bu düzenin bir sonucu olarak birileri sömürücek, ucuza ham maddeyi milletin eline vurup alacak (ABD-Irak, İNG-ve çok çeşitli sömürgeleri) sonra ucuza birilerini çalıştıracak aç bırakma pahasına (Afrikalılar) ve bu mallara dünya çapında yeni pazarlar yaratıp piyasaya sürecek.
Adam te ABD'den kalktı, burda petrolü çok olan bi ülke varmış adıda Irak, bide lideri varmış Saddam.
Adam ABD den kalkıp geliyor devletin liderinin kellesini alıyor kellesiniiii...! Kaç bebe, kaç kadın ne için olduğunu bilmeden geçtiği ülkeyi gölgelendiren uçan kale B-52 den yağan bombayla kalbi binlerce parçaya ayrılmış buldu.
Bizde müslüman ülkeyiz, onlarla kardeşiiiiz... Ama dedik yauv ne demek, sen uçakları İncirlikten kaldır canııım yer mi yok al sana yer Coni... Sen yeterki müslüman kardeşlerimizi yok et.
(hani arada bizede IMF falan bişiler atarsın, borsa filanda yükselir
)
Sen hangi dinden hangi müslümanlıktan bahsediyorsun Muhammed Hocam?
Adam merkantil! Adam kapital! Adam kan emici! O hep kazanan, hiç kaybetmeyen...
Verdiğin ütopik müslümanlık örneği bana biraz sosyalizmi hatırlattı. Şimdi sen içinden geçen duygularla birazdan aşağıda yazacaklarıma aaaa ne güzelmiş diyeceksin.
Herkes eşittir, para ile hiç bişey ölçülmez, üretim devlet kontrolünde ana meseledir. Herkese eşit dağılır her kes hakkını alır, kimse aç kalmaz, herkesin sıcak evi olur... vuuuv ne kadar hoş şeyler.
Ama;
Bana ne be! Ben zekiyim ben uyanığım! Ben bu arabaya binmek istemiyorum ben Collection'a binecem! Ben bu kumaşı giymem, daha iyisini giyeceğim, ben bu ayakkabıya ayağımı sürmek zorunda mıyım!!!
Kendim daha iyisini üretip insanların hizmetine sunarım satarım ve daha çok kazanırım hemde kalite artar!İşte o fikrin insanların aklına gelmesiyle iş değişir, sosyalizm her zaman çökmeye mahkumdur. Çünkü her şey eşit dağılırsa birim başına azalır. Öncesinde daha fazlasına sahip olan yada olmak isteyen isyanı basar. Ve yıkılır. Bu kadar basit.
(Çin sosyalizmi apayrı bir olaydır. O başka bir şey, ama müthiş derecede Mao ilklerinden bi kopma, kapitalist ticarette büyük atılımları var Çin'in)
Neyse konumuz açlık, heh dediğim gibi işte açlık yine geri gelecektir bu yüzden.
Umarım anlatabildim.