Tüm markalar ciddi anlamda indirimler yapıyorlar şu anda. Aslında bunu yapmaları da mantıklı, çünkü aylık ortalamalarda neredeyse tüm markalar geçtiğimiz yıl rakamlarının altında satıyorlar.
http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36Yukarıda da değinildiği gibi. Kurlarda afaki bir yükselişte yok. Peki neden Skoda pazarın aksine fiyat arttırıyor derseniz, o sorunun cevabı da yukarıda verdiğim linkte mevcut. Geçen seneye göre satışları aylık bazda artan benim görebildiğim tek marka Skoda olmuş.
Mesela 2015 Ocak-Aralık rakamlarıyla bakarsak ayda 1842 binek oto satan Skoda, bu sene Ocak-Ağustos ortalamasında 2140 araç satar hâle gelmiş. Üstelik yıl sonuna doğru hepimizin bildiği gibi çeşitli sebeplerle araç satışları bir nebze daha artar. Yani skoda "nasılsa geçen seneye göre hedeflediğim rakamların üzerindeyim, neden işin kaymağını yemeyeyim ki?" diyor.
Ama kaçırdığı bir nokta var. Bu mantığı herkes yemez. Polo 1.2 TSI BMT 90 PS Comfortline DSG'nin liste fiyatı hemen hemen style fabia ile eşitlendi. Ben diğer modellerde fiyat araştırması yapmadım. Ama bu mantık Skoda'ya uzun vadede kâr sağlamaz.