Oncelikle gecmis olsun, olen dayiya Allah rahmet eylesin.
Sizin yasadiginiz bu tek olay bana iki defa rastgeldi tek fark olen yok.
Erzurumda vekalet vererek sattigim araci kullananlar bi gece yarisi izmir tirede kavsakta traktor ile carpismis benim arabadaki iki kisi 3 ay yogun bakimda yatmis olmemisler. Araba pert oldugundan benden hurda icinde vekalet istediler verdim , bende araci trafikten dusurdum. Ama 3-5 ay sonra bi mahkeme kagidi aldim traktor sahibi beni mahkemeye vermis hasar tazminati icin. Trafik raporu sucu benim araca vermis. Dosya muhteviyatina gore yeni traktor parasi. Bu traktorde plakasiz ruhsatsiz sigortasiz. Bu nedenle benim sigortadan para almasi imkansiz. Mahkemeye karsi savunma olarak sunlari verdim
- traktor plakasiz tescili yapilmamis araclarin trafige cikmasi yasaktir.
- benim aracim sigortalidir karsi taraf hasarini benim sigorta sirketinden istesin.
- bide traktorun faturasi 7 kisi adina , ancakbeni sadece biri mahkemeye vermis ve zararin sadece yedide birini isteyebilir.
Ben bu savunmayi yaptiktan sonra bi daha evrak falan gelmedi muhtemelen dava dusmustur. Sene 1996.
Simdi bu durumda her ne olursa olsun olen kisinin yakinlari sizi mahkemeye verebilir, bu durumda benim savunmamin benzerini yapin, trafik raporu sizi hakli gosteriyor ancak mahkemede ölüm oldugundan tutumda az degisiklik olabilir. Kamu davasi yuruyeceginden mutlaka sikayetci olun ve bu sikayetiniuzden asla ölen olmus bile olsa vaz gecmeyin.