Arkadaşımın hyundai'si var, serviste müşteriye yaklaşımı bir görsün skoda servisleri...
başka markaları bilmem ama Hyundai'de neredeyse masaj yapacaklar...
araba bakıma gidiyor, ıvır zıvır arızaları kendileri bulup, gideriyorlar...
skoda'da asıl işi zor yaptırıyoruz...
Ama dediğiniz gibi, 4 süper markayı doğuş satınca markalar birbiri arasında eziliyor, mesela seat veya skodayı doğuş değil, başka bir şirket satmaya kalksa durum çok farklı olur..
İstanbul'da Avek Otomotiv var. Müşteriye yaklaşımlarını görmeniz lazım. Siparişi bizden verin. Bayi indirimi yaparız filan. Telefon numaramı aldılar, ne yaptınız diye sordular. Baya ilgililerdi. Ben gitmedim hiç, ama içeride PS4 bilardo filan var. Müşteri servise gelince vakit geçirebilsin diye.
Aynı şekilde Yüncüler de çok ilgili idi. Sağ olsunlar forum sponsoru olmalarının ötesinde çok yardımcılar ve yapıcı bir tutum sergiliyorlar. Skoda'yı hakkıyla satıyorlar. İstanbul'da oturan tanıdıklarımın çoğunu yönlendiriyorum. İşleri rast gitsin.
Ankara bayileri de içecek su vermiyorlar
Şaka değil ikram filan sıfır. Müşteri memnuniyeti konusuna değinmiyorum bile. Siparişini verdiğim versiyonun satılmadığını iddia ediyorlardı, durum o kadar vahim.
Dediğiniz gibi diğer markalarda ilgi alaka çok fazla. Olması gerektiği gibi. İşini bilen ve seven kişiler yapmalı. Çünkü bir markayı satıştan çok satış sonrası gösterir