Yeni Honda Civic Sedan beklenenden daha önce satışa çıkmış. Biraz önce baktım fiyatlar kendi segmenti için gayet rekabetçiyken, donanımları incelediğimde maalesef bazı yerlerden kırpma yaparak Honda Türkiye'nin bizleri hayal kırıklığına uğrattığını fark ettim.
Bu linkte fiyat tablosuna ulaşabilirsiniz.
https://honda.com.tr/otomobil/yeni-civic-sedan/fiyat En full seçenek olan executive otomatik 1.6 lpg li civic 95.850 TL ye satılıyor. Tabi bayi indirimi pazarlığa tabidir.
Şimdi gelelim yeni Civic'de olmaması bende hayal kırıklığı yaratan donanım eksiklerine.
1- Motor turbo değil atmosferik. (sanırım lpg uyumu için böyle bir seçenek tercih edildi.)
2- Otomatik park yardımcısı yok.
3- 16" jantla geliyor. Tamam lastikler ucuza gelebilir. Ama o kasaya 16 jant çok minik durmuş.
4- Elektrikli hafızalı koltuk kesin gelir diyordum ama yok.
5- Deri koltuk üst pakette tek seçenek. Halbuki deri koltuğun özellikle yazın ne kadar konforsuz olduğu malum. Kia optima'da yada Insignia'da olduğu gibi koltuk soğutma olsa anlarım ama o da yok. En azından deri kumaş kombinasyonuyla sırta gelen kısımlar kumaş yanlar deri olsa iyi olurdu.
6- Cruise Control var, ama adaptif değil.
7- Kör nokta uyarı sistemi yok. Bu özelliğe sahip araç kullananlar ne kadar faydalı olduğunu daha iyi bilirler. Rakiplerinin çoğunun full versiyonunda ya var, yada en azından opsiyonel alınabiliyor.
8- Dizel otomatik versiyon elbette yok.
Bu şartlar altında özellikle hb versiyonunu almayı ciddi olarak düşünüyorken, ister istemez dizel otomatik astra daha doğru bir tercih oluyor.