Burda AND otomotiv yerin dibine sokmak değilde bundan sonraki müşterilere aynı durumda karşılaşmasınlar diye yazıyoruz ve gerekli yerlere gitsinki bundan sonra araç alıcak arkadaşlar aynı muameleyi yaşamasınlar diye yazdım yoksa benim bir garezim yok AND otomotiv hakkında Ben SuperB canlı görmek için oraya gittim 5'dkk dolaştım hafta sonu pazar günü idi yoğunluk felan yoktu araca bakmaya gittiğimde kimse ilgilenmedi en son oranın müdürü geldi yardımcı oldu kapıdan içeri giriyorsun kimse hoşgeldiniz nasıl yardımcı olabiliriz hangi araca bakmıştınız gibi soru sormadı ve sonunda müdür bey geldi yardımcı oldu ve ayrıca fiyat konusunda benim demek istediğim İstanbul olsun yada başka şehirlerden niye gidip ordan alıyım Ankara'da yaşıyorken yol masrafı olsun oraya git gel le uğraşmamış olurdum tabi her bayinin fiyat farklılığı olabilir katılıyorum kar marjı farklıdır ama en azından müşteri geldiğinde arabayı bir tanıt şu şu özellikleri var de ek özellik alırsanız şunlar var bunlarda fiyatları gibi açıklama yapmadan para konusuna girildi bayide bunu'da kimse olsa yanlış anlar... Önce müşteriye saygı sonra satış.
Pazar günleri karşılamada ki arkadaşlar olmuyor. Pazar günleri haricinde karşılamada ki arkadaşlarımız emin olun içeriye giren her müşteriyle ilgileniyor ve satış danışmanlarına yönlendiriyor. Bazı müşterilerde hiç istemiyorlar mesela. Ama pazar günü zaten 4 satış danışmanı oluyor ve muhtemelen siz geldiğinizde hepsinin müşterisi vardır masasında. Yoksa mümkün değil, sizinle birisi mutlaka ilgilenirdi. Ayrıca, insanları sık boğaz etmekte hoş değil. Bazen fazla ilgide ters tepebiliyor. Son cümlenizi biz zaten uyguluyoruz. Bu nedenle müşteri memnuniyeti puanı en yüksek bayilerden biriyiz. Kısacası sizin şanssızlığınız pazar gününe denk gelmeniz olmuş. Eğer tekrar bayiye uğrayabilirseniz, size bir kahve ikram edip telafi edelim. Hem tanışmış oluruz. Bir kahvenin kırk yıl hatırı var derler
Oguzhan bey'den. Siparis oncesi, sirasi ve sonrasi epey ilgilenmisti.
Oğuzhan Bey, kardeşimden farksızdır. İşini gerçekten çok iyi yapan, araçlar hakkında bilgisi olan, ilgili, güleryüzlü ve samimidir. Bence bayimiz onun gibi bir danışmana sahip olduğu için şanslı
Vw' de de kendisiyle birlikte çalışmıştık.
Fabia Combi'yi beğendim. Çekya'da ve Slovakya'da yaşayan bir kaç arkadaşımda var. Hoşuma da gitti. Özellikli ve ucuz araba. Test sürüşlerini izledim. Yurtdışı forumlara da üyeyim. Gayet başarılı bir araç. Kararımı verdim.
Kalktık And Oto'ya gittik. Fabia için de test sürüşü randevusu aldık. Adamın test sürüşünde ağzından iki cümle çıktı. Taurusun oradan u çekelim, Eskişehir yolundan da dönelim. Araca dair tek kelime etmedi! Eşim bile yadırgadı. İnsan satacağı malı anlatmaz mı? Neyse ofise geldik. Adı bende kalsın, satış görevlisi satmamak için 10 takla attı. Abi Fabia Combi'yi ne yapacaksın Spaceback al. Bagaj çok farklı değil. Sen sipariş vereceksin araç geldiğinde zamlı olacak. Hem o araç gelmiyor. Tamam dedim çıktım Efe'ye gittim. Fabia Combi alacağım dedim. O araç Türkiye'de satılmıyor dediler. Ben satıldığını Yüncüler ve Avek'te olduğunu söyleyince bakalım Doğuş ile yazışalım olursa 40 bin TL kapora karşılığı getiririz dediler. Sizinle mi uğraşacağım dedim çıktım. 2 gün sonra Mesut Bey'e istediğim özellikleri yazdım. Hiç ikiletmedi sipariş formunu gönderdi. Sistemde gözüksün diye de 1,000 TL kapora istedi. Mesut Bey de Fabia Combi satmamış, ama ilgi alakası yeter. Aracı sorarken Yüncüler telefonumu aldı 2 defa aradılar. Ne yaptınız ne düşünüyorsunuz diye. Avek aynı şekilde. Her iki servise de teşekkür ederim. Yolum bir gün Tekirdağ'a düşerse mutlaka gideceğim Yüncüler'e. Çok sıcak kanlı insanlar.
Neyse bunu atlattık. Şirkette arkadaşım araba alacak. Yeni Civic ve Megane bakıyordu. Dedim Ki superb de güzeldir. Baktı çok hoşuna gitti. Öğlen yemek yer geçeriz dedik. Efe'ye gittik. Bir Allah'ın kulu da hoşgeldiniz niye geldiniz demedi. Baktık ilgilenen yok geldiğimiz gibi çıktık.
Ankara bayilerinde ciddi sıkıntı var. Tüm çalışanlar böyle değildir tabi ama yönetimsel sorun var herhalde. Kimle konuşsam yaka silkiyor
Hocam satış temsilcisinin ismini bana özelden yazabilirsiniz. Gerçi şu saatten sonra yapacak bir şey yok ama en azından bunu arkadaşlarımızla konuşup, satışçı olmadığımızı, satış danışmanı olduğumuzu kendilerine bir kez daha hatırlatabiliriz