Merhaba arkadaşlar,
Nasip olursa bu hafta sonuna kadar sıfır Yeti'mi teslim alacağım.
Aracım opak kırmızı renk tavan siyah renk. 1.4 TSI Ambition DSG.
Aklımda deli sorular var?
Yapılması veya yapılmaması gerekenler için sizlerden fikir almak istiyorum.
1- Araca boya koruma veya seramik kaplama yaptırmalı mıyım?
2- Koltuklara kılıf yaptırmalı mıyım? (8 ve 5 yaşlarında iki çocuğum var)
3- Yeni araçlarda rodaj halen var mı? Yapmam gerekenler nelerdir?
4- Camlara hangi marka film yaptırmalıyım?
5- Araç kırmızı olduğu için siyah olan kapı çıtalarını kırmızıya boyatmakmı mantıklı aynı rengi tutturursak folyo kaplatmakmı mantıklı.
6- Bagajdan yer tasarrufu sağlamak için stepneyi çıkartmayı düşünüyorum. Lastik tamir kiti işimi görür mü?
7- Lastiklere nitrojen gazı bastırmalı mıyım? Artıları eksileri nelerdir?
8- Performans ve ekonomi için hangi markanın hangi yakıtını kullanmalıyım?
9- Benim aklıma gelmeyen sizin tavsiye ettiğiniz yapılması gerekenler var mı?
Saygılar.
Şimdiden hayırlı olsun. Güle güle kazasız binersiniz umarım. Sorularınız kendimce yanıtını madde madde yazmak istedim.
1. Ben boya koruma ve seramik kaplamanın gereksiz olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü maliyeti yükseltiyor, ve görsellikten öteye giden bir durum değil. Araba sizi bir noktadan bir noktaya götüren vasıta, bu kadar masrafı ben mantıklı bulmuyorum.
2. Koltuklara kılıf yaptırmak da çok mantıklı gelmedi bana. Çünkü ön sol ve sağ koltuklardaki hava yastığının açılmama ihtimali var. Ve ciddi bir kazada hava yastığının gerektiği gibi açılmaması sıkıntı yaratır. Çocuklarınız için masa örtüsü gibi bir örtü iş görecektir. 12 yaşına kadar oto koltuğun zorunlu ve gerekli olduğunu düşünürseniz oto koltuğun altına gelecek şekilde koyduğunuzda zaman zaman çırpıp yıkamanız kolay olacaktır.
3. Rodaj yok artık. Araç ilk günkü haliyle neyse 10,000 km sonra da o. Ancak frenlerin alışması için 250 km geçmesi lazım, buna dikkat edin.
4. Camlara imkanınız varsa Llumar yaptırın derim. Kalitesi baya iyi. 3M yaptıran arkadaşlarım da var, onlar da memnun.
5. Aracınız Corrida Kırmızısı. Eğer kapı kollarınız plastik kaplama ise üzerine boya attırmayın. Zamanla boya kalkabiliyor. Bir kaç örneğini yaşayan dostum var.
6. Lastik tamir kitleri teknolojisi baya ilerlemiş durumda, kullanabilirsiniz bence. Ancak ne kadar yer tasarrufu sağlayacağı konusunu bilmiyorum. Kit kullanan arkadaşların yorumlarını dikkate alın
7. Lastiklere nitrojen gazı basılmalı diye makaleler okudum. Ancak hiç nitrojen gazı basılmış araca binmediğim için farkını bilmiyorum.
8. Ben yakıtı BP'den alıyorum. İndirim kartım var, %5'e yakın indirim sağlıyor bana. Bildiğim kadarıyla BP'de VW grubuna da %3 indirim var. Aylık 500 TL yakıt alan birisi ayda 15, yılda da 180 TL tasarruf sağlar ki fena rakam değil
9. Aracı alırken iyi inceleyin, mümkünse boya kalınlığını ölçün, çakmaklık vs. yerinde mi bakın. Arada çıkmadığı olmuş forumda. Güle güle kullanın