škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Iç trimden gelen ses ?

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SinirliSürücü

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Murat Ç.;614068
Dr.Ecu yaptırdım ben. İstanbul'da Özgün kendisi yaptı direk :)

Artışı biliyormusun peki kaç tork beygir arttı ? Hızlanmada ve yokuş performansında nasıl bir artış oldu ?

Çevrimdışı Murat Ç.

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SinirliSürücü;614112
Artışı biliyormusun peki kaç tork beygir arttı ? Hızlanmada ve yokuş performansında nasıl bir artış oldu ?

hp tork değerleri bilmiyorum. hızlanma ve ara devirlerde toparlama olarak iyileşme oldu diyebilirim.

Çevrimdışı smtcglr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şoför yan koltuğundan ses alıyorum bozuk yola girince. koltuğun altındaki metaller birbirine çarpıyor sanki, daha önce böyle bi durumla karşılaşan arkadaş vardı forumda aradım ama bulamadım. Var mı aynı durumu yaşayan

Çevrimdışı SAHLVCV

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SAHLVCV;600101
Arkadaşlar iç trimden gelen bir ses kaynağı da benden gelsin. Belki başına gelen vardır.

Stabilize yolda sol ön taraftan zırıltı şeklinde bir ses geliyordu. 15.000 km bakımında ustayla yaptığımız testte en soldaki havalandırma kanalından bu sesin geldiğini keşfettik. Bu havalandırma kanalı komple söküldüğündeyse ses gelmiyordu. Daha sonra parçaya bir miktar yağlama v.s. yapıldı ama ses daha da arttı.

Sonuç olarak bu parçanın yenisi siparişi verildi ve garanti kapsamında değişimi yapılacak. Benzer sesten rahatsız olan varsa aklında bulunsun.

5 ay sonra bir düzeltme ile devam ediyorum. Havalandırma kanalının yenisi yurtdışından gelmiş ve montajı yapılmıştı. Zırıltı sesi kesildi diye epey sevindim. Ama bu hafta yine aynı yerden, yine aynı zırıltı sesi gelmeye başladı. Yani parçanın tasarımında belli ki bir sorun mevcut.

İşin garibi aynı iş yerinde çalışan bir arkadaşımda da rapid var. Onun da yine havalandırmanın oradan çok daha şiddetli bir zırıltı sesi geliyor. Ancak kendisi henüz servise gitmediğinden net sorunu bilmiyoruz.

Sanırım skodalarda sol havalandırmadan gelen zırıltı sesi, standart donanım olarak sunuluyor.

Çevrimdışı tugkancelebi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Kilit taşı yada yokuş aşağı inerken aracın arka tarafından tıkırtı geliyor sizdede böyle birşey mevcut mu ?
Sanki bir parça tam oturmamış gibi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sol ön şoför camında acayip bir ses var. tıkırtı gibi değil ama böyle cam çatlayacakmış gibi sesler geliyor bazen. Sonra bir süre gelmiyor, sonra camı açıp kapatıyorum yine geliyor. Bunu benden başka yaşayan var mı?

Bir de camları kapatırken resmen üst kirişe çarpıp duruyor cam, insan bi plastik koyar oraya :(

Çevrimdışı ilkerol

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: coxcomb;615755
Sol ön şoför camında acayip bir ses var. tıkırtı gibi değil ama böyle cam çatlayacakmış gibi sesler geliyor bazen. Sonra bir süre gelmiyor, sonra camı açıp kapatıyorum yine geliyor. Bunu benden başka yaşayan var mı?

Bir de camları kapatırken resmen üst kirişe çarpıp duruyor cam, insan bi plastik koyar oraya :(

Aynı şey mi bilmiyorum ama sanki camın arasına yaprak girmiş de zırıldıyor gibi sesi işittim.

var ya aracı almak isteyen birisi bunları okusa resmen fabia piyasası yerle bir olur :D

Çevrimdışı dehawen

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: coxcomb;615755

Ayni sorun bende mevcut. Forumdan basligi atip videosunu yuklemistim. Gariptir ki ses kafasina estikce geliyor. Bazen yok bazen cok tingirtili

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben de almadan önce foruma bakmıştım ama her markanın forumlarında bu tip sorunlar mevcut diye sallamamıştım pek :) [MENTION=5358]ilkerol[/MENTION]

Hocam sizin konuya baktım şimdi, bende camın oynaması ya da giderken tıkırdaması gibi bir sorun yok. Hatta sorunu sadece cam tamamen kapalıyken yaşıyorum. [MENTION=12886]dehawen[/MENTION]

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ilkerol;615757
Aynı şey mi bilmiyorum ama sanki camın arasına yaprak girmiş de zırıldıyor gibi sesi işittim.

var ya aracı almak isteyen birisi bunları okusa resmen fabia piyasası yerle bir olur :D

benim cam da zırıltıya çevirdi :( dandik aslfaltlı yollarda kendini belli ediyor hemen ancak cama elimle müdahale ettiğimde bir sallanma veya boşluk yok. aynı zamanda sürücü kemerinin yükseklik ayar yerindeki plastik parçada bazen tıkırdıyor. saçma sapan işler.

Çevrimdışı adviser

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15281]coxcomb[/MENTION] nazar değdi diyorsunuz yani. Ben de camda bir sıkıntı yok ama sağ sütundan emniyet kemeri civarından ses geliyor. Forumda da bahsetmiştim ama kaynağını tam olarak bulamadım. İşin ilginci sürekli gelmiyor, arada sırada. Ben şunu anladım. Ne kadar kafaya takılırsa sorun o kadar büyüyor.

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=14176]adviser[/MENTION] zaten bugün trim sesleri ve dsg sorunları hakkında oldukça detaylı bir araştırma yaptım.

bizim kullandığımız tipteki hatta birkaç segment üstü araçlarda dahi her parça fabrikasyon çıktığı için milimetrik ölçümlerle yerine oturmuyormuş. bu da zamanla parçaların yerlerindeki gevşeklikten dolayı titreme seslerine sebep oluyormuş.

servise götürdüğünüzde ise parçalar yağlanıp yerine takılıp geçici çözümler üretiliyormuş.

bu detaylardan sonra emniyet kemeri tarafından gelen sesi kabullendim ancak camdan gelen zırıltı bununla açıklanabilecek bir şey değil gibi. abimin 130 bin km'deki golf 7'sinden zerre kadar trim sesi gelmiyor. hiç alışık değildim böyle seslere :)

Çevrimdışı jackalcarlos_18

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Würth silikon sprey ile ön konsoldaki tüm birleşim noktalarina, klima peter birleşim noktalarina, kapı fitillerine, yolcu emniyet kemeri mekanizma içine, kapı kilitleri mekanizma içine olmak üzere, akliniza gelebilecek tüm hareketli ve hareketsiz bağlanti ve birleşim noktalarina uyguladim, fazlaliklarini temizledim. Şuan yoldaki sarı kabatrilardan geçsem dahi orta cepteki bozuk paralarim haricinde en ufak bir zirildi veya çatirti gelmiyor, klimayi ilk acarken gelen cat cut sesler genlesme takirtilari kesildi. 1 ay bile boyle gitse yine uygularim. Toplamda 10 dakikami ve yarim sise malzememi aldi o da tam sisesi 23tl. Ben cok basarili buldum. 2 haftadir kullaniyorum tik eden yer yok.

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bugün 350 km'lik bir uzun yol yaptım ve dandik asfaltlarda öyle bir trim sesi geliyor ki araçtan nerden geldiğini anlamak mümkün değil.

- ben sağ önden alıyorum

- ön yolcu sol önden geliyor diyor

- arka yolcu pandizottan geliyor sanki diyor

ya bu yerlerin hepsinde ses mevcut, ya da bir tane ses aracın içinde mükemmel bir akustik yakalamış duruma.

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sağ kapı tarafından gelen titreme sesi müziği yüksek sesli açtığımda da geliyor. Acaba hoparlörle ilgili bir ses olabilir mi bu? Hoparlörler bir süre sonra trim sesi yapabiliyormuş diye okudum.