Doğrudur abi,bizim araba yakıt konusunda çok hassas aldığımız yakıttan dolayı çok arıza çıkıyo yol bilgisayarında,bilgisayara çok bağlattık. ama FULL den aldığımızdan beri arıza oluşmadı...
Ben Opet'ten de almam, Daha doğrusu Shell hariç hiçbiryerden almam. Her shell'den de almam. Direkt shell'in işlettiği istasyonlar var, genelde o noktalardan alırım.
Neden shell, çünkü daha önce modifiyeli Forester Turbo'ma ne zaman Opet'ten aldıysam, anında vuruntu yapmıştı. Ne zaman güvenilir shell istasyonundan katkılı yakıt alsam anında kendine geliyordu. Bir kerede PO'dan almıştım, o zamanda araç gene kendini safe mode'a çekmişti.
Yakıt özellikle turbo araçlarda çok önemli, kötü yakıttan motor kırmaya kadar gidenler var. Bende bir kaç kere köşesinden döndüm. Aracın kendini kısmasını nereden anlıyorsun dersen, Forester'da turbo basınç göstergesi vardı, araç kendini ksıtığında ideal basıncı göremiyorsun, vuruntu içinde ecu'dan ayarladığımız check engine ışığı yanıp yanıp sönüyordu.
Vuruntu için gerçi knock meter tavsiye ediliyor, ama buna gerek kalmadan da ecu'dan bir takım düzenlemeler yapılabiliyor.