0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abarti degil 1.5 yillik Skoda Octavia benzin denemesi diyorlar buna. Bu test farkli benzin istasyonlarindan da denenmistir. En verimlisi Opet oldu. PS : Bu arada arabayi ilk aldigim zamanlarda da sahlaniyordu ve o sevki tekrar opet 'te yasadim. Bana gore abarti degil.
opet konusunu baya abartılı yazmışsın.bende shell den 100 oktan aldıgımda o söylediklerin oluyor ama pahalı geldiginden şimdi 97-98 oktan alıyorum 95 oktana göre motor daha rahat çalışıyor
bende fabia 1 varken hep 95 oktan kullandım, arada 97-98 oktan kulladığımda oldu ama sadece fazla para veriyoruz. çünkü hiç bir farkını göremedim. fabia 1 için (bu konu faorumda daha öncada çok tartışıldı ve araştırıldı.) depo kapağında da yazdığı gibi 95 oktan. çünkü bu motor 91-95 oktan benzine göre yapılmış. sadece 5-10 depoda bir içerisine WÜRT enjektör temizleyici ilave et 98 oktandan daha performanslı oluyor araç.
geçen ayın 10'un da sarı yanar yanmaz totalden 90 liralık aldım.Şuan bir ay dolmak üzere ve 320km de.henüz sarı yanmadı ama eli kulağındadır.çok ağım şahım bir sonuç değil belki ama ben yinede iyi bir düzey olarak görüyorum.Lakin sabahları ev iş arası 3-4 km arası.Motor ısınmadan bu yolu yapıyorum.Daha öncede dediğim gibi shell motoru ataklaştırıyor fakat götürdüğü km düşük.
birincisi aradabir koymakla anlayamazsınız depodaki benzin tamamen yeni 98 oktan ile dolması gerkiyor ki farkı görebilesiniz.daha sessiz ve rahat çalıştıgınıikincisi sizin aracınızı bilmem ama benim aracımın depo kapagında 95-98 oktan yazıyor.bunun anlamı ise 95 ile 98 oktan arası kullanabilirsiniz fakat 95 oktan ile tam verim alamazsınız 98 oktan ile tam verimli oluyor demek.bunu kafadan uydurmuyorum kitapçıgında bu açıklama yazıyor ve depo kapagında da 95-98 oktan yazıyor.
arkadaşlar total ve shell diyorum kış aylarında özellikle total çünkü kış aylarında rahat çalışma için tüpraşta değil italyadan geliyor euro dıesel shel de performans iyi olur ama yakıt çok ince 70ile 90 km daha az yol yapar araç çok yakıyor şikayeti olur.