Shell, sıkışırsam BP-OPET. İstasyonlar sürekli kontrol altında Uzun yolda defalarca shell müfettişlerinin akaryakıt kontroluna denk geldim.Pompalardan benzin mazot GAZyağı ve LPG alıp hem kaçak kontrolu hemde miktar kontrolu yapıyorlardı. Tuvaletlere kadar teftiş ediliyordu.3 yıl önce sürekli benzin aldığım istasyonu Eskişehir Bursa çıkışında İnternet üzerinden şikayet ettim anında geri döndüler.Bir daha aynı sorunla karşılaşmadım. Mutlaka diğer istasyonlarda da benzer uygulamalar vardır. Ama şunu iyi bilmekte yarar var. Tüm markalar ve bayiler, Ankara ve civarı akaryakıtı Kırıkkale'den diğer yerlerde diğer rafinerilerden alırlar. Daha fazla km yapması tamamen izafi ve kullanıcının o anki kullanım tarzına (Sakin-Agresif) bağlı bir keyfiyet. kısaca şehir efsanesidir bu konu.Sadece bazen LPG' de bariz farklılıklar olabiliyormuş. Benzinde ise evvelce katkı maddeleri fark yaratabiliyordu. Şimdi fiyat farkı pek kalmadığından, ha 95 - ha 97 oktan. Hatta benim araç 97 okt. kullanırsam çekişte fark ediyor ama azda olsa şehir içinde daha fazla yaktığımı görebiliyorum.