uzun süren araştırmalar sonucu dün balatalarımı değiştirdim.
bizim araçların ön balataları ferodo üretim arka balata trw üretim.
dışarıda perakende satış fiyatları 220 tl civarı tutuyor.
ferodo türkiye satış ofisini aradığımda da şöyle bir cevap aldım. evet ferodo volksvogen e ingiltere fabrikası üzerindn üretim yapılıyor ancak son kullanıcıya sunulan perekende satılan ürün iel servislerdeki ürünün alaşımlarının farklı olduğunu ve daha düşük kalitede sunulduğunu belirtti. servislere üretilen ürünün ömrünün 75000 perakende ürünlein 45000 olduğunu ve fren kalteseinin farklı olduğunu belirttiler. aynı şey trw marka için de geçerli.
diğer bir konu ise ankara da sservise sorduğumda 4 balata değişimi için 750 tl fiyat verdiler.
bu esnada ustama disklerimi kontrol ettirdiğimde disklerimde dalgalı aşınma olduğunu gördük kısacaı en uygun yöntemi bulduk
servisten orjinal balataları satın aldım. fiyatı 449 tl
ankara şaşmazdaki ustam: ŞAŞMAZ BAHÇEKAPI 2558 SOKAK DOĞANAY BALATA CONTA
KADİR USTA
112 den doktor yusuf aracılığı ile geldim derseniz size de herşeyin en ince ayrıntıına kadar anlatır ilgilenir ve uğraşır.
fiyatları
1 takım balata değişim 30 tl
1 takım disk torna 50 tl
benim 4 balata 4 disk 150 tl
ayrıca her araca uygun olarak balata da burada mevcut. perekande ferodo ve trw burada mevcut.
toplam maliyet 600 tl tuttu ancak orjinal balata ve tüm diskler tornadan geçti itinalı işçilik tüm kaliper disk yuvarı bijon yuvaları temizlendi ilk günki haline geldi.
bu arada bizim octaviaların sol ön tarafında balata ikaz uyarısı için araca giden uyarı fişi için donanım yok balatada ki fiş o yüzden kesiliyor.