škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Hangi marka lastik kullanıyoruz?

Ziyaretçi · 244 · 121722

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Fabrikasyon goodyear 4 mevsim 185-60-15 lastikleri kullanıyorum.
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.seatclubturkey.com/plaka/plaka_olustur.php?text=34+UDD+63
bir tanıdık araya sokup pazarlık yapıp 115 tl den 185x60x14 ebatlarında mıchelin energy saver marka lastık taktıracagım cumartesi günü.bir aksilik olmazsa inşallah

2006 GOLF PLUS

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mesdi;6709
bir tanıdık araya sokup pazarlık yapıp 115 tl den 185x60x14 ebatlarında mıchelin energy saver marka lastık taktıracagım cumartesi günü.bir aksilik olmazsa inşallah

Yeni desen bu lastik..Yakından gördüm güzel deseni var..Hayırlı olsun şimdiden..:ok:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
zaten yeni çıkan model energy saver serisi .reklamlarda çıkan lastikten.inşallah dogru seçimdir.bana en mantıklısı bu geldi.digerleri fiyatı uygunlarda var ama bakmadım.continental lerede en düşük 140 a buldum.
2006 GOLF PLUS

Çevrimdışı Real81

• ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hayırlısı olsun , bende 205*45*16 lastik bakıyorum ebat dandik olduğu için markalı dediğimiz ürünlerde fiyat 310-350 tl arası adet , nokıan 235 tl , kumho piyasada yok 135 tl, hankook 185 tl , bakalım nokıan yada hankook arasından bi seçim yapacağım.

bu arada hankookla ilgili yorum ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yanlış görmediysem serkan abilerin superb in lastikleri hankook olması lazım .eger öyleyse kullandıkları için en saglıklı yorumu onlar yapar
2006 GOLF PLUS

ahmettatlı

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;6102
95.000 km boyunca hep aynı lastiği mi kullandınız yani.:eek:
Bana kalırsa lastik iyice sertleşmiştir. Aynı lastiğin sıfırını taksanız yol tutuş muazzam değişecektir.
50.000 de taktım 2007 yazında şu an araba 95.000de sertliği iyi

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Real81;6766
hayırlısı olsun , bende 205*45*16 lastik bakıyorum ebat dandik olduğu için markalı dediğimiz ürünlerde fiyat 310-350 tl arası adet , nokıan 235 tl , kumho piyasada yok 135 tl, hankook 185 tl , bakalım nokıan yada hankook arasından bi seçim yapacağım.

bu arada hankookla ilgili yorum ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Hankook ilk km'lerde sorunsuz olduğunu okudum.Ama zaman geçtikçe çabuk sertleştiği için tavsiye edilmiyor.

Nokianın kalitesi belli.Yaz lastiklerini kullanlara rastlamadım.Ama Nokian ile Hankook arasında nokian derim tereddütsüz.

Zaten ucuz lastikler silika karışımlarının dandikliğinden kaynaklanıyor.Sıcak, soğuk sürekli ısı değişimleri lastiğin kimyasını bozuyor.Kaliteli lastik uzun km'ler boyunca aynı performansı gösterebiliyor sizde iyi bilirsiniz..

Ayrıca kuru zeminde başarılı olan ıslak zeminde çok üzebilir..Sırt desenide önemli hale geliyor tabi..

Lastik çok işçilik isteyen bir proses değil, yani uzakdoğu malları ucuz işçilikle öne geçemezler...Anca teknoloji, kalite ve kullanım ömründen ödün vererek bu fiyatları yakalayabilirler...Tabi birde üretim esnasında çevreyı ve insanı hiç düşünmeyerek...

Yani atıyorum GoodYear fabrikasında bi ton arıtma tesisi, baca arıtmaları, güvenlik önlemleri vs vs varken, ucuz malların üretildiği yerleri düşünemiyorum bile...

İşte burada haksız rekabet oluyor zaten, bir firma çevreye ve insana saygı duyduğu için milyonlarca $ para harcarken doğal olarak maldan o farkı çıkarmaya çalışıyor...Diğer firma aynı işe yarayan malı sıfır $ çevre yatırımıyla üretince aşırı ucuza satabiliyor...Ondan sonra tuzlada gömülü variller çıkıyor işte, o çevrede yüzlerce insan kanser oluyor orta vadede...

Tabi X markanın yan ürünü için geçerli değil bu, yan markalar kullanım ömrü ve kalite bakımından geriye çekilerek makul fiyatlı hale gelmiş...Yoksa yine temiz üretim yapıyordur...

Bunların hepsini bir kenara koyalım, sürücüler için birincil önem taşıyan faktörler yol tutuş kabiliyeti(ıslak kuru performansları), fren mesafesi, kullanım ömrü ve dayanıklılık, kullanım konforu..vs...

Şimdi neredeyse 1/4 fiyatına aldığımız lastikler doğal olarak teknolojik ve üretim teknikleri yönünden sıkıntılar yaşayacaklardır...Zaten bu lastikleri tercih edenlerde bunu göze alarak tercihlerini yapıyorlardır...Ucuz bir lastikten, ASLA pahalı bir lastiğin performansını bekleyemezsiniz...Performans derken her türlü karşılaştırma kriterinde...Bazı bakımlardan öne çıksa dahi genel olarak yaklaşamaz, diğelimki yaklaştı ve hala ucuz...Bu sefer çevreye attığı tonlarca zararlı atık su ve atık gaz, insanlara verdiği aşırı düşük maaşlar ve aşırı kötü çalışma şartları devreye girecektir...
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı Real81

• ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hankook için bayi macaristan üretimi dedi , yani ab üretim standatında üretilmiş demi? bide 6 ay mevsimlik 6 ay kışlıkları kullanacağım için  markalı ürüne bi dünya para bayılmaya gerek yok diye düşünüyorum .

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Real81;6816
hankook için bayi macaristan üretimi dedi , yani ab üretim standatında üretilmiş demi? bide 6 ay mevsimlik 6 ay kışlıkları kullanacağım için  markalı ürüne bi dünya para bayılmaya gerek yok diye düşünüyorum .

Mantık bir bakıma doğru gibi görünsede..Kalite, anlık hatalarda kendini gösterir..

Yinede sen bilirsin Ahmet abi..Şimdiden hayırlı olsun..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yavv ben napacağım bilmiyorum.Arabaya 17'' jant takacağım zaten bi dünya para.Lastikte 17 ebatında markalı olanlar çok pahalı.Diğer ucuz lastiklerede güvenemiyorum...
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bu cumartesi lastikleri taktıracaktım ama şirket duyuru yaptı yarın(cumartesi) çalışıyormuşuz.24 nisanın yerine yani 23-24-25-26 nisan olarak 4 gün tatil yapabilmek için.yani lastik işi sonraya kaldı :(
2006 GOLF PLUS

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ahmettatlı;6789
50.000 de taktım 2007 yazında şu an araba 95.000de sertliği iyi
Yani lastikler 45.000 km.' de. O zaman büyük sıkıntı oluşturmazlar tabii ki.;)

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
adac tarafından yapılan örnek lastik test i

KURU YOL TUTUŞUNDA
Birinci/ler:
- Bridgestone Turanza ER300
İkinci/ler:
- Michelin Energy Saver
Üçüncü/ler:
- Continental PremiumContact2

ISLAK YOL TUTUŞUNDA
Birinci/ler:
- Vredestein Sportrac 3
İkinci/ler:
- Pirelli P6
- Continental PremiumContact2
- Maloya Futura Sport V
Üçüncü/ler:
- Yokohama C.drive

SESSİZLİKTE
Birinci/ler:
- Dunlop SP Sport Fastresponse
- Michelin Energy Saver
- Uniroyal rallye 550
İkinci/ler:
- Firestone Firehawk TZ200 FS
Üçüncü/ler:
- Yokohama C.drive
- Nokian V

YAkit TÜKETİMİNDE
Birinci/ler:
- Michelin Energy Saver
İkinci/ler:
- BFGoodrich Profiler 2
Üçüncü/ler:
- Barum Bravuris 2

AŞINMADA
Birinci/ler:
- Michelin Energy Saver
İkinci/ler:
- Ceat Tornado
Üçüncü/ler:
- Wanli S1095

buradan çıkan sonuç hibir lastik dört dörtlük degilmiş.hepsi farkı özellikleri ile öne çıkıyor.Dikkatimi çeken mıchelin ıslak zeminde iyi degilmiş eger ondada iyi olsaydı en iyi lastik seçilirdi.ama birşey daha dikkatimi çekti aşınma ile ilgili en çabuk dagılan lastik deniyordu fakat en iyi aşınmayan lastik çıkmış.Bu tabloya bakılarak karar vermek zor.hiçbiri mükemmel degil çünkü.
2006 GOLF PLUS

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Lastik çapıda önemli bu konuda..Her markanın farklı ebatlarda farklı sonuçlarda çıkabiliyor ;)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP