Yeni duydum.Dünyadaki 1615 lastik markasını ankete yazacak değiliz ya.Diğer denen bir mevzu var şıklarda.
Sanırım 1615 marka arasında birazda olsa ayrı bir yeri var ne dersin
Lastikleri aldığım Ali bey'in DH'ye yazdığı yazıyı aşağıya kopyalıyorum.
Kendisiyle biraz sohbet ettim tesisleri gidip gözüyle görmüş, bir çok tanınmış marka lastik satıyor. Kendi aracında tercih ettiği lastik "Nokian"
Bilgi için...:ok:
NOKIAN, Nokia
telefonlarının yan markası değil, kurucusudur.
Nokian'ın Finlandiya-Nokia Fabrikası, Rusya-St.Petersburg Fabrikası ve Slovenya Fabrikası olmak üzere kendisine ait 3 ana teknolojik üretim tesislerinde üretim yapmaktadır.
Kış Lastikleri konusunda dünyada tek doğal ortam en uzun test pistlerine sahip kuruluşdur. Birçok bilindik lastik üreticisi, ürettikleri kış lastiklerinin testini Nokian'a yaptırır. Hatta biraz daha
ileri gidelim. Bridgestone'un İskandinav ve Rusya pazarına verdiği lastiklerin üretimini Nokian yapar.
NOKIAN, Japon Sumitomo grubuna bağlı sumitomo lastiklerinin % 43, Bridgestone Co. Japan % 21 resmi ortağıdır.
Dünyada Porshe ve Masserati ye UHP (Ultra Yüksek Performans) sınıfında OEM lastik tedarik edebilen ender firmalardan biridir.
AB ye üye tüm ülkelerdeki lastik üreticilerine AB parlementosu kararı ile bir tebligat yapıldı geçen
sene; 2010 yılına kadar Lastik üretiminde kullanılan yoğun kansorejen içerikli Yüksek Aromatik Yağların, lastik üretimlerinde min. seviye ye indirilmesi ve tamamen kaldırılması hususu ile ilgili.
Bunun ne manaya geldiğini şöyle anlatmaya çalışayım. Bir bina yapıyorsunuz 5 tane kolonu var ortadaki kolon en önemli taşıyıcı kolon, siz bu kolonu kaldırıyorsunuz ama bina ayakta kalmaya devam ediyo.
Nokian 2001 yılından beri ürettiği lastiklerde bu yüksek Aromatik kansorejen içerikli yağları AB normlarının da altında kullanarak üretim yapıyor. Böyle bir ARGE nin kaça mal olacağını bu maliyetin lastik fiyatlarına etkisini biraz tasavvur etmeye çalışın. Bu teknoloji şu anda sadece NOKIAN da var.
Sevgili arkadaşlar, uzun lafın kısası Lastik te NOKIAN ın teknolojisini ve arkasındaki 100 yılı aşkın tecrübe brikimini sakın yabana atmayın.
Şu anki lastik teknolojisi TIP teknolojisinin önünde ise bunun en büyük sebeplerinden biridir NOKIAN.