0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Manuel araç
Otomatik olarak devreye girmiyor ama hareket etmek için gaz pedalina dokununca otomatik olarak devre dışı kalıyor.
hayır otomatik olarak devreye giriyor. aracı durdurdunuz diyelim, frene bastınız autohold devreye girdi, kontağı kapattığınızda yada sürücü kapısını açtığınızda park freni otomatik olarak devreye girer.
bende bu şekilde çalışıyor. ama alışkanlıktan dolayı kendim çekip bırakıyorum. 1-2 kez unutmuştum bu şekilde kendi devreye girmişti. benim araç da manuel bu arada
14 AYdır kullanıyorum. manuel araç hiç sorun çıkarmadı. aracı durdurmak için frenebasıp durunca misal ışıklarda veya park ederken yeşil olarak el freni ışığı yanıyor. kontağı kapatırsam ve kapıyı açarsam da kırmızıya dönüp el frenini tamamen çekiyor.vites kolunun yanında alt köşede size en yakın olan düğmeyi kontrol edin o düğme elektronik park frenini devreye alıp devreden çıkarıyor. bir kez hanım devreden çıkarmış el frenini çekmiyor diyordu. düğmeye bastım tekrar. herşey düzeldi.
O tuş auto hold tuşudur, park frenini açıp kapatan bir tuş değil, ama şöyle bir illiyet bağı var; bu tuş basılı iken araç stop ettirildiğinde park freni otomatikman devreye girer...