Merhaba arkadaslar, ustuste yapilan zamlar ve sifir faiz kredinin tutarinin dusurulmesi sebebiyle fabia alma ihtimalim cok dusmustu, bende tesadufen bir renault bayiisine uğradım ve clioyu inceledim ve 24 bin tl ye 12 ay sifir faiz olanagi oldugundan tercihimi bu yonde kullandim, aracimi dun teslim aldim. Fabianin ferah ortami bu aracta yok ve arka diz mesafesi daha kisitli bunu soylemem gerek. Aldigim arac 1.2 turbo 120hp ve 6 ileri Edc otomatik sanzimanla biraraya getirilmis bir arac. Fabiayi cok istedik ancak ben aralik basinda birakin yeni kampanyayi, yeni zam geleceginden korktugum icin biraz da bu araci almak zorunda kaldim diyebilirim. Fabia 61 bin tl ye gelirken bu arac 66 bin tl ye geldi(kredi masrafi bin tl.)arac pahali geldi. (Bana sorarsaniz ederi 57-58 bin max). Neticede mecbur kaldik. Fabiayla kiyas konusuna gelirsek aralarinda ufak tefek farklar var. 0-100 degerleri birebir ayni. Abs esp standart ama fabiada ekstradan xds vardi. Bu aracta on arka park sensoru ve geri gorus kamerasi mevcut(park asist paketli vardi onu aldik), hiz limitorune ek olarak hiz sabitleme de mevcut clioda. Mirrorlink yok, olsa guzel olurdu. Sanziman gecisleri bir dsg degil ama akici denebilir(konfor odakli diyebilirim). Ekran 7inch ve navigasyon mevcut. İc aksam kalitesine gelirsek on gogus yumusak bir dokuya sahip. Fabiada sertti biliyorsunuz. Kol dayama bu aracta da yukseklik ayarli ancak koltuga bagli oldugundan hafif saga sola esniyor ve kalite algisini dusuruyor. Trim seslerini ilerleyen km lerde anlayacagiz. Katlanir yan aynalar mevcut. Anahtarsin giris cikis ve calistirma mevcut. Farlar on arka full led ve aydinlatmasi guzel.. Yolcu koltugunda yukseklik ayari yok her iki koltuktada bel destek ayari yok. Bunlar olsa iyiydi. Lastik olculeri 195 55 16 oldugundan fabia 16 inclige gore daha cok ve uygun fiyatli lastik bulunabiliniyor.
Simdi imkanim olsaydi ben yine fabia derdim ancak ekonomik durumlar bu araca yonlendirdi bizi. Kiyastaki amac kesinlikle ne fabiayi ne de clio yu ovmek ya da yermek degildi. Sorarsaniz benim size onerim yine fabia olurdu. Clioda guzel arac ancak bu paralar verilmemeli diye dusunuyorum.