[MENTION=12348]Bilgic[/MENTION] siyasi olaylar dönüyor memleketimiz adına her sey hayırlı olur inşallah.Farkli görüşlerden sert tepkiler gelebilecek özellikle de siyaset gibi konulara girmesek daha iyi olur.Gecenlerde bi arkadas bu sekilde atılmış ustelik sadece bi mesaj yüzünden anlaşılan forum oldukca sert bu konuda.Ama işin su boyutu var birde jackalcarlos_18 nickli arkadasimizin dedigi gibi insanlar cilginca araba aliyor hâlâ ya bizim milletimiz cok zengin ya da benim elestiride bulunduğum vergiden düşme tarzi yöntemlerle bizim sırtımızdan birileri lüks arabalara biniyor...yani tartışmaya dönmesin bu konulardan uzak durmakta yarar var saygilarimla
NOT: Yanlış anlaşılmasın yapilan zamlardan bende memnun degilim dediginiz gibi degisik etkiler yaratabilir arabalarla ilgili her seyde.Isin siyasi tartisma boyutuna ulasmamasi icin naçizane bi öneri
Haklısınız, öneriniz için teşekkür ederim. Ancak siyasetten kopuk yaşayamayız. O zaman her şeyi kabullenen robotlara dönüyoruz. Şimdi ÖTV zammı beni etkilemedi. Ancak etkilese cebimden fazla 3,000 TL çıkacaktı. Ama etkilemedi diye kabul etmiyorum, çünkü iki gün sonra tepki göstermediğimiz için bize de başka bir vergi vuracak. Bunun sonucunda yasa yapanları eleştirmek hakkım. Aynı şekilde bayram öncesi akaryakıtta ÖTV 20 kuruş arttırıldı. Her benzinliğe gidişimde fazladan para vermem demek. Burada da yasa yapanları eleştirmek hakkım.
Şu konuda forum yöneticilerine hak veriyorum. Belli bir zümreyi koşulsuz şartsız savunmak siyaset değil şakşakçılık oluyor. A partisi ya da B partisi diye yaklaşmıyorum olaya. Fikirler tartışılsın, konuşulsun
ben bu ara araç alımına saldıran insanların "ya şimdi ya hiç" mantığıyla olaya baktığını düşünüyorum. ki bizzat ben bu şekilde düşünerek ve şartları sonuna kadar zorlayarak aldım. aracı aldıktan sonra ilk depoyu tam doldurttum. yarıya indi bile 2. depoyu nasıl doldurtacağımı düşünüyorum şu anda (190tl civarı pompa atıyor 38 lt de. fabiayla aynı 45 lt tam depo). bu iş böyle giderse seneye bu zamanlar fabialar ve cliolar 75k'ya dayanır gibime geliyor. paramız pul olmuş başka da izahatı yok. sebebi siyasettir, kur'dur hiç önemi yok. biz iyi kötü bir şekilde bir araç sahibi olduk ancak ayda 1500 tl ye ev geçindirmeye çalışan çocuk okutmaya çalışan insanlar ne yapsın. yakıtın artması demek tabiri caizse iğneden ipliğe herşeye zam gelmesi demek sonuçta. şimdi dahi, markete giriyoruz 1 hafta idare edecek 2-3 parça kahvaltılık birşeyler alıp çıkıyoruz 100-150 tl veriyoruz anlamıyoruz bile. kış bastırdı doğalgazıydı ısıtmasıydı.. bu listenin sonu yok hocam olan hep garibana ve orta gelirliye oluyor. Allah öncelikle kalorifer yakamayan ve evini çay çorba buharıyla ısıtmaya çalışan insanlara, sonrasında hepimize yardım etsin.
Eray Bey benim Fiat Panda 1.2 Dynamic Dualogic aracım vardı. Aracımdan da çok memnundum. Atik ve şehir içi için mükemmel bir araçtı. Sattığım arkadaşıma takılıyorum arada özlüyorum diye
Neyse eşim hamile idi, haziran ayında bebek arabası aldık. Bagaja sığmadı. Bu arada Panda'nın bagajı 220 l filan. Sonra dedik ki bu böyle olmayacak, bebek de geliyor Panda'da Euro NCAP testi sonuçları baya kötü araç arayışlarına başladım. Skoda'yı geçen yıl kayınpederime almıştık o zaman da çok araştırmıştım. Neyse yurt dışında yaşayan arkadaşlarımın Fabia Combi'si olduğundan, ben de bundan sipariş vermek istedim. Ankara bayileri aracı sipariş vermek istemezken, Doğuş Oto Esenyurt'tan Mesut Bey siparişi veririz dedi (Bu arada şahıs siparişi ile gelen ilk aracı satacakmış).
Dediğiniz gibi ya şimdi ya hiç diyecektim, ama bu kadar zam gelebileceği ihtimalini düşünmemiştim. Hatta Aralık'ta kampanya olur da ucuza alırım diye bile düşünmüştüm, sipariş verdiğimde. Sağ olsun Mesut Bey çok yardımcı oldu fiyat konusunda da zararım olmadı. Zaten aracı alırken de en az 10 yıl değiştirmem diye planım vardı. Şu an planım olmasa da bu zamlardan sonra zor gözüküyor. Hatta süreyi 15 yıla bile çıkarabilirim