Vergi almak başka. Bu yapılan vergi almak değil. Dünyanın hiç bir ülkesinde verginin vergisi alınmaz. Ve ayrıca madem dünya liderleri arasında bir gücümüz var neden bu derece topluma vergi dayatması yapılıyor. Bir devlet vergilerle ayakta kalmaz. Kurduğu fabrika ve üretim ile ihracat ile büyür. Önce Ötv ekleyip sonra ötv nin kdv sini eklemek. Sonrada bunların tekrar vergisini alıyorlar. Malesef uygulanan sistem sadece vatandaşın kazandığını eline almak. Vatandaşın daha fazla kazanmasına engel oluyor. Kendisi fabrika kurmuyorsa bu vergilerle büyümek isteyen yatırımcı büyüyemez.
''Bu yapılan vergi almak değil'' derken?? Vergi mevzuatı belli, alabildiklerine göre olabiliyor demek...Başka ülkeler başka, burası başka...devamlı başka ükleri örnek vererek uygulamayı değiştirebilme durumu da yok.
Ülkemizde hali hazırda ağır sanayi, üretim girdisi gibi şeyler yoksa, devlet, gelirleri arttıracak her konuyu ön plana alır, hoşuna gitmese de buna uymak durumundasın.
Alacağın aracın bedelinden daha fazlasını devlete veriyorsam, bunun adı vergi de olsa, haraçta olsa bu soyulmaktır. Fakirden alıp zengine vermektir.
Fakir araç almak için çalışıp didinecek, daha fazla kredi kredi kullanıp, daha fazla kredi faizi ödeyecek bankaya, zengin bankaya yatırdığı parasının faizini hiç çalışmadan alacak. Fakirin emeği zenginin cebine işte bu şekilde giriyor. Devlette buna aracılık ediyor.
Fakirin arabayla işi ne?
adı üstünde, fakir...Çocuğuna alacağını almayıp, karısına alacağını almayıp, araba sevdasına evinie giren parayı arabaya yatırıyorsa yere batsın daha iyi...
Haa, durumu olan da bu arabayı alabiliyorsa, ceremesi de bu tabii...
Çok şükür mesleğim, işim, maaşım iyi, 100 binlik araba alabilecek durumum da var ama 25 binlik 2008 fabia kullanıyorum,
oturduğum apartmanın 3 çocuklu kapıcısının çocuklarının ne PC si, ne akıllı telefonu, ne de PS leri var...Çocuğumun bu gibi eşyalarını görmesinler de nefisleri geçmesin diye ben kıvranıyorum...
Ama adamın arabası audi a3 fiyatını da siz tahmin edin, 2013 falan...
hafta sonları kapının önünde saatlerce arabasını yıkıyor...
Verebileceğim tek örnek de bu değil...